Hargin je prav na tem prestižnem tekmovanju osvojil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra pa se je zavihtel s tretjim časom prve vožnje.

Hirscher je z drugim mestom še okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, prvi tekmec za veliki kristalni globus kralj skrajšanega smuka na Streifu Norvežan Kjetil Jansrud, ki v slalomu ne nastopa, zaostaja 162 točk. Francoz Alexis Pinturault, slalom je končal na devetem mestu, pa v skupnem seštevku za Hirscherjem zaostaja že 356 točk.

Pred torkovim slalomom v Schladmingu, kar bo zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom v ameriškem Koloradu, je vodstvo v posebni slalomski razvrstitvi ohranil Neureuther (480), ki ima pred Hirscherjem 24 točk naskoka. Hirscher je sicer prav v Schladmingu pred dvema letoma osvojil naslov slalomskega svetovnega prvaka.

Nova ničla Slovencev

Klasični slalom na progi Ganslarn, kjer so nekoč kraljevali tudi Slovenci, je minil brez slovenskega zastopstva. Tako Matic Skube kot Miha Kürner sta bila prepočasna za finale za še sedmo slovensko slalomsko ničlo v tej sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev. Možnosti za popravni izpit bo malo, po svetovnem prvenstvu bosta na sporedu le še dva slaloma, za pokal Vitranc v Kranjski Gori in finalna preizkušnja v francoskem Meribelu.