V slačilnici hokejistov Olimpije je že vse pripravljeno za prihod novega vratarja, 30-letnega Miike Wiikmana, o katerem smo prvi poročali že včeraj. Finec bo v vratih zadnjeuvrščenega moštva v EBEL nadomestil v tej zimi zanesljivega Andyja Chioda, ki je brez slovesa nepričakovano zapustil Tivoli. Vodstvo ljubljanskega kluba je dogovor s finskim vratarjem doseglo zgolj v dveh dneh, Wiikman pa pri odločitvi ni dolgo okleval, saj je bil vse bolj nezadovoljen s finančnem stanjem zdaj že nekdanjih delodajalcev v Banski Bistrici na Slovaškem, s katerimi je včeraj predčasno razdrl pogodbo.

Wiikmana v Ljubljani pričakujejo danes popoldne, prvenec v zelenem dresu pa bo dočakal jutri, ko bo v Tivoliju gostoval Linz. Finec, ki se je rodil na Švedskem, bo v Ljubljani ostal do konca sezone, branil bo tudi v končnici državnega prvenstva. Kot veleva praksa v hokejskem okolju, bo s seboj prinesel tudi vratarsko opremo, kar denimo ni veljalo za Chioda, ko se je poleti preselil v Slovenijo. Mimogrede, kanadski vratar se je minulo noč naposled javil vodstvu Olimpije in bil jezen, ker mu ljubljanski klub še ni izdal dokumentacije, ki bi mu omogočila takojšnje igranja za novi klub KalPa iz Kuopia. Po naših informacijah sta obe strani hitro dosegli dogovor, blagajna Olimpije pa bo za Chiodovo odškodnino bogatejša za nekaj tisoč evrov.

Po odhodu Chioda iz Ljubljane in v času dogovarjanja z novim vratarjem je sinoči prvo priložnosti v EBEL dočakal komaj 19-letni Tomaž Trelc, ki je v pogovorih pred tekmo z Znojmom izžareval samozavest. Ker v kadru Olimpije zaradi poškodb in bolezni ni bilo niti Hočevarja, Mušiča, Medveca in Uduča, je bil na velikih preizkušnjah, a je nalogo opravil solidno. Ob porazu z 2:5 je zbral 46 obramb in na premieri na veliki sceni požel nekaj simpatij maloštevilnega občinstva. Velja pa si zapomniti tudi ime obetavnega dvajsetletnika Sebastijana Hadžića, ki je sinoči tako kot Trelc prvič okusil slast igranja v EBEL in dosegel prvi gol. Njegova zgodba je zanimiva, saj je uradno hokejist rodnih Jesenic, za katere je v tej zimi že igral v INL. Nedavno so mu z dvojno registracijo omogočili nastopanje za HK Olimpija Tomaža Vnuka v mladinski mednarodni ligi, zdaj pa je v zgolj nekaj mesecih oblekel dres že tretjega kluba.

EBEL, 41. krog: Olimpija – Znojmo 2:5 (1:1, 1:3, 0:1, gledalcev 500; 0:1 Podešva 7/PP1, 1:1 Degon 16, 1:2 Šedivy 22/PP1, 1:3 Šedivy 32, 1:4 Čip 35/SH1, 2:4 Hadžić 37, 2:5 Šeda 47/PS), Gradec – Dornbirn 2:1, Alba – KAC 3:2 v podaljšku, Dunaj – Innsbruck 1:5, Bolzano – Salzburg 2:4, Beljak – Linz 5:2, vrstni red: Salzburg 62, Linz 55, Beljak 51, Dunaj 50, Znojmo 48, Alba 45, Bolzano 42, Gradec 41, KAC 37, Dornbirn 36, Innsbruck 35, Olimpija 30. Pari prihodnjega kroga, jutri ob 17.30: Olimpija – Linz, Alba – Innsbruck, Beljak – Dornbirn, Gradec – Znojmo, Dunaj – Salzburg, Bolzano – KAC.