Tina Maze ima pred generalko v St. Moritzu ogromen točkovni zalogaj v skupnem seštevku pred najbližjo zasledovalko Anno Fenninger. Avstrijka v tej sezoni ne navdušuje, kot je v lanski, ko je osvojila veliki kristalni globus. A je lani blestela predvsem po olimpijskih preizkušnjah, tako da jo bo treba v nadaljevanju sezone jemati zelo resno. Idealen scenarij bi za Tino Maze seveda bil, da v njenem St. Moritzu znova pokaže šampionski obraz ter še poveča prednost v skupnem seštevku. V tem primeru se bo z mislimi lažje posvetila preizkušnjam za svetovne naslove, poleg tega pa bo lahko razbremenjeno tekmovala do konca sezone.

Tini Maze ustreza šampionska vrnitev Lindsey Vonn na bele strmine. Američanka namreč pridno pobira lovorike, ki ji pripadajo, postavlja mejnike ter osvaja točke svetovnega pokala. V skupnem seštevku v tej sezoni sicer ne bi smela biti nevarna Tini Maze, hkrati pa s suverenostjo v hitrih disciplinah jemlje točke največjim tekmicam Korošice.

Najboljši slovenski športnici gre na roko tudi daljše smučarsko odraščanje Mikaele Shiffrin. Američanka bi bila namreč precej bolj nevarna v skupnem seštevku, če bi redno in uspešno nastopala na superveleslalomih. A je sezona pokazala, da za preboj v tretji disciplini še ni dovolj zrela, saj mora trdo garati v slalomu, da je najboljša, in veleslalomu, da se približa specialistkam v tej disciplini. Za dober trening superveleslaloma ji še zmanjkuje časa.

V St. Moritzu je skrajni čas tekmic Tine Maze, da jo ogrozijo v boju za skupno zmago svetovnega pokala. Nanj je v pogovoru za Dnevnik opozarjala tudi Marlies Schild. Kaj bosta pokazali superveleslalomska in smukaška preizkušnja, bo znano v nedeljo zgodaj popoldan. Pred njima pa tekmicam Tine Maze ne kaže dobro.