Buckhinghamska palača je že v začetku leta, ko je izbruhnil škandal, zanikala očitke, da je bila ameriška mladoletnica pred leti prisiljena v spolne odnose z Andrewom.

Prostitucija mladoletnice

Srednjega sina britanske kraljice Elizabete II. neka Američanka navaja v dokumentih, ki jih je vložila na sodišče v ameriški zvezni državi Florida in ki sicer zadevajo ameriškega finančnika Jeffreyja Epsteina.

Ta je bil leta 2008 obsojen zaradi spolnih kaznivih dejanj, natančneje zaradi prostitucije mladoletnice. Policija je pred tem razkrila, da je k sebi domov pogosto vabil mladenke, ki so ga v zameno za plačilo zabavale z masažami, striptizi in tudi spolnimi odnosi. Nekatere od njih so bile mladoletne, čeprav je Epstein trdil, da tega ni vedel.

Tarča očitkov zaradi druženja s tajkunom

Ženska trdi, da jo je Epstein v obdobju 1999-2002, ko je bila še mladoletna, večkrat prisilil v spolne odnose z Andrewom - v Londonu, New Yorku in na Epsteinovem zasebnem karibskem otoku.

54-letni princ Andrew je bil v preteklosti tarča očitkov zaradi svojega druženja z Epsteinom. Fotografi so ju skupaj ujeli še decembra 2010, potem ko je ameriški tajkun že odslužil 18-mesečno zaporno kazen.