Indijski minister za okolje Prakash Javadekar govori o »velikem uspehu«, saj se država že vrsto leto bori proti divjim lovcem in tihotapcem ter uničevanju naravnega okolja tigrov. »Medtem, ko se populacija tigrov na svetu manjša, je v Indiji v porastu. Od zadnjega štetja se je povečala za 30 odstotkov. To je velika zgodba o uspehu,« je dejal minister. Pri štetju populacije so uporabili tudi 9700 skritih kamer na najbolj znanih območjih, kjer živijo tigri.

Indijska vlada veliko pozornosti posveča tudi zmanjšanju števila smrtonosnih srečanj tigrov in vaščanov, saj kmetje posegajo na gozdna zemljišča, tigri pa zapuščajo svoja območja v iskanju hrane in vode. Oblasti bijejo pomembno bitko tudi proti divjim lovcem, ki tigre med drugim pobijajo za prodajo na donosnem kitajskem trgu medicine.

Več kot polovica divjih tigrov na svetu živi v Indiji. Kljub temu da so ogrožena vrsta, saj njihovo število upada, jim je v Indiji uspelo obrniti trend. Leta 2006 je bilo v Indiji zgolj 1411 tigrov, v zadnjem popisu so jih prešteli 2226, a je trenutna populacija še vedno daleč od tiste leta 2002, ko je bilo ocenjeno, da je Indija domovanje 3700 tigrov. Po nekaterih informacijah naj bi jih bilo leta 1947 kar 40.000.