Specializiranega kuhinjskega sejma se letos udeležuje 215 razstavljavcev, od tega jih je skoraj polovica nenemških, kar je za 22 odstotkov več kot v letu 2013. Večja navzočnost razstavljavcev izven Nemčije potrjuje vedno večji pomen sejma v mednarodnem prostoru. Sejem je bil prve dni namenjen strokovnim obiskovalcem, od danes pa je tudi širši javnosti. Organizatorji pričakujejo, da si bo novosti iz sveta kuhinj ogledalo približno 150.000 obiskovalcev.

Boljši rezultati kuhanja in estetsko doživetje doma

Gorenje se na sejmu LivingKitchen predstavlja z aparati blagovne znamke Gorenje, linijo aparatov Gorenje+, dizajnersko linijo klasičnih aparatov Classico in hladilniki Retro. Tokrat v središče postavlja novo generacijo energijsko učinkovitih vgradnih kuhinjskih aparatov, ki z najnovejšo tehnologijo in preprostim upravljanjem iz hrane izvabijo najboljše okuse in ohranijo vse vitalne snovi. Oblikovana je bila s poglobljenim zavedanjem in razumevanjem zahtev sodobnega življenjskega sloga. Z novimi vgradnimi aparati v Gorenju nagovarjajo ljudi, ki živijo polno življenje, tako na delu kot doma, ter vedno pričakujejo boljše rezultate kuhanja in pravo estetsko doživetje svojega doma z dizajnom za danes in jutri.

Rezultat znanja in dolgoletnih izkušenj

Novo generacijo aparatov odlikujejo številne napredne rešitve, ki so rezultat znanja in dolgoletnih izkušenj različnih sodelujočih razvojnih oddelkov. Najnovejše večfunkcijske in kombinirane parne pečice ter vgradne mikrovalovne pečice so prevlečene s kakovostnim in visoko odbojnim emajlom SilverMatte, ki je odporen na najvišje temperature, paro in mikrovalove. Čiščenje pečic je zaradi posebnega emajla enostavnejše. Medtem ko za enakomerno zapečenost in možnost peke na petih nivojih hkrati pri običajnih pečicah skrbi sistem posebnega kroženja zraka MultiFlow 360°, pa za zdravo kuhanje v pari v kombiniranih parnih pečicah skrbita čista para in sistem MultiSteam 360°.

Številne napredne tehnološke rešitve

Najnovejše mikrovalovne pečice s posebno tehnologijo Stirrer omogočajo enakomerno razporejanje mikrovalov, ki enakomerno pogrejejo ali odmrznejo jedi. Podobno kot pečice so vsa nova kuhališča enostavna za uporabo in oblikovana s posebnim čutom za estetiko. Kuhinjske nape generacijo zaokrožujejo z napredno tehnologijo AdaptAir, ki poskrbi za tišje in enakomerno odsesavanje zraka in s tem za čistejši zrak. Svoje mesto imajo na razstavnem prostoru še hladilniki IonGenerations s poudarkom na hladilniku ConvertActive, ki v svoji notranjosti posnemajo naravno klimo in tako dlje časa ohranjajo živila sveža, ter kuhinjski aparati Classico s klasičnim videzom in dovršeno tehnologijo.

Posodobljena proizvodnja v Gorenju

Nova generacija vgradnih kuhalnih aparatov s poudarkom na pečicah je najnovejša produktna novost skupine Gorenje v letošnjem letu. Za potrebe proizvodnje novih pečic je Gorenje posodobilo proizvodne tehnologije v velenjski tovarni, investicija v novo opremo pa je znašala 9,5 milijona evrov.