PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Japonska-ZAE/+1/
1
Japonci so v Avstralijo prišli z enim samim ciljem - naslov azijskih prvakov. V predtekmovanju so se Kagawa, Honda in soigralci šele dobro ogreli, sedaj pa bo stroj šele začel mleti. Nogometaši z dežele vzhajajočega sonca so pri prehodih v napad izjemno nevarni, precej hitrejši od svojih nasprotnikov na tem turnirju, današnji sovrag pa je nekje v rangu tistega, kar so v skupini igraje premagali.

Rokomet - Mednarodni - SP

Španija-Slovenija/+3/
1
Slovenska reprezentanca in Bombač (slednji v Katarju igra tako, kot da je prišel na dopust) se bo danes udarila za idealen izhodiščni položaj, ki pa ga bodo igralci pred osmino finala dosegli samo v sanjah. Brez razpoloženih vratarjev smo na tem turnirju pač zelo "tanki", preveč je izgubljenih žog, v napadu praktično brez skok-šutov, vse izvedeno na silo, svetla izjema sta Gajić in Bezjak ter na trenutke Dolenec, ostali pa, kot da bi pred tekmo oddelali težji trening in se potem ne bi bili sposobni regenerirati. Ne morem se znebiti dejstva, da je Denić na SP pripeljal premalo mladih sil in bomo za to kmalu plačali ustrezen davek. Španija bo po moji oceni oddelala svoj posel, zmagala za 5-7 golov, naši pa potem lahko molijo za čudež proti Makedoniji. 

Tenis - ATP - Melbourne

Lopez F.-Janowicz J.
2
Fiks dneva! Lopez je že proti Kudli "visel", nato pa bil proti Mannarinu praktično že premagan, če Francoza ne bi na koncu izdale noge in je meč spremenil v burlesko - serviral samo 100 na uro in hodil po terenu, naposled pa z grimaso na obrazu prišepal do mreže in predal. Janowicz je v Melbourne prišel ustrezno pripravljen, včeraj preživel Monfilsa in si res težko predstavljam, da bi ga Lopez ob taki formi, ki jo kaže na začetku leta, izločil iz tekmovanja. Za malo manjši vložek predlagam tudi stavo s hendikepom na Poljaka.

Tenis - ATP - Melbourne

Johnson S.-Nishikori Kei/0:3/
Z
Kei je imel v preteklem krogu kar precej težav, ko mu je Dodig veliko hodil na mrežo in ga s tem spravljal pod nenehen pritisk. Menim, da je Johnson s svojo igro z osnovne črte za Japonca precej boljši match-up in bo dvoboja konec prej. V obeh preteklih obračunih je Nišikori slavil brez izgublejenega niza.

Tenis - WTA - Melbourne

Giorgi C.-Williams V.
2
V obračunu Smitkove in Giorgijeve je slavila tista, ki je bila "manj slaba", je pa Italijanka potrebovala za celo košaro žogic, da je odservirala za tretji krog. Njena igra me ne navdušuje, medtem ko je Venus dvakrat opravila z odliko in bo Italijanko ponoči bržčas postavila na realna tla. Napadalna igra veteranke bo verjetno privedla do gladke zmage z 2:0  nizih.