Fak je bil tudi tokrat v igri za zmago, vendar je na drugem streljanju zgrešil zadnji strel, ki ga je oddaljil od boja za prvo mesto. To si je potem priboril 26-letni Schempp, ki je drugič letos, skupno pa že četrtič v karieri, stopil na najvišjo stopničko. Fak je imel v finišu tudi kanček sreče, saj se mu je izredno približal Benjamin Weger, a je bil vseeno osem desetink sekunde počasnejši od slovenskega reprezentanta.

"Jakov je kljub zgrešenemu strelu tekel dovolj hitro, da je ubranil tretje mesto in vse pohvale za tek. Škoda pa za tisti zadnji strel, ki ga je zgrešil že kar nekajkrat. Ve, da bi moral malo počakati, a to je pritisk na tekmi. Za zmago je treba tekmovati agresivno, a žal je šel ta strel mimo, drugače bi danes tukaj zmagal. Takšen je biatlon," je po tekmi povedal trener Uroš Velepec.

Ta nad dosežkom ni bil presenečen, saj je Fak na treningih, pa tudi prejšnji teden na tekmi v Ruhpoldingu na Bavarskem že kazal, da je izredno hiter v smučini. "Tam smo imeli tudi nekaj smole. Na prvi tekmi smo izbrali slabe smuči, kar se vsakemu servisu zgodi dvakrat ali trikrat na sezono. Nato je imel na zadnji tekmi še tisto nesrečo s padcem, kjer je zapravil visoko mesto, a videlo se je, da sodi med najboljše," je po tekmi še menil vodja slovenske stroke.

Ostali reprezentanti kljub izrednemu streljanju niso posegli po vidnejših uvrstitvah. Preostala trojica je sicer dosegla strelsko ničlo, a na sobotno zasledovalno tekmo (13.30) se je s 53. mestom uvrstil le Rok Tršan, Lenart Oblak je bil 61., Peter Dokl pa 69. Klemen Bauer zaradi bolezni ni nastopil in je že odpotoval domov ter ne bo nastopil niti na nedeljski štafeti.

"Streljanje je bilo odlično, a žal tekmovalci še preveč izgubljajo na strelišču. Rok Tršan je v primerjavi s Fakom samo na strelišču izgubil 37 sekund, Lenartu je padel naboj in tam zapravil čas. A vidi se, da jih čaka še kar nekaj dela, da bodo lahko posegali po visokih mestih," je po tekmi še povedal Velepec.

V četrtek ob 14.30 se bodo v sprintu pomerila dekleta. "Tudi Teja Gregorin je trenutno zelo hitra, strelja pa že celo sezono zelo dobro. Izredno ji odgovarja tudi tekma v Anterselvi, kjer je vedno hitra. In tudi ona zna jutri poseči visoko," za četrtek napoveduje Velepec.