Za Američanko, ki je v ponedeljek z zmago na superveleslalomu za svetovni pokal v italijanski Cortini d'Ampezzo na večni lestvici na prvem mestu s 63. zmago prehitela Avstrijko Annemarie Moser-Pröll, sta končali Italijanka Johanna Schnarf (+ 0,64) in Tina Weirather iz Liechtensteina (+ 0,75).

Od Slovenk je prvi trening najvišje končala Ilka Štuhec, za Vonnovo je zaostala 2,46 sekunde za 21. čas. Vodilna tekmovalka svetovnega pokala Tina Maze je z 2,71 sekunde zaostanka končala na 25. mestu, prvi trening pa je izkoristila bolj za spoznavanje s progo. Vanja Brodnik (+ 2,75) je bila 26., Ana Bucik (+ 10,85) pa 67.

Pri smučarjih smukaški trening znova Jansrudu

Alpski smučarji so v Kitzbühlu, kjer bo v petek prva od treh tekem svetovnega pokala, še zadnjič preizkusili slovito progo Streif. Na smukaškem treningu je znova najboljši čas postavil Norvežan Kjetil Jansrud. Od Slovencev je najvišje končal Rok Perko, ki je za Jansurdom za 20. čas zaostal 1,88 sekunde, vendar pa mu grozi diskvalifikacija. Drugi čas je z zaostankom 0,20 sekunde postavil Italijan Christof Innerhofer, tretji pa je bil Avstrijec Matthias Mayer z zaostankom 0,47 sekunde.

Od peterice Slovencev se je s Streifom najbolje spopadel Perko, ki je z zaostankom 1,88 sekunde postavil 20. čas, vendar pa so organizatorji ob njegovem dosežku dodali zvezdico, s pojasnilom, da je izid vprašljiv, saj mu grozi diskvalifikacija. Klemen Kosi je bil 37. (+ 3,22), Andrej Šporn 41. (+ 3,41), Martin Čater 47. (+ 4,95), Boštjan Kline je odstopil.

V petek je v Kitzbühlu na sporedu superveleslalom, na katerem bo slovenske barve branila celotna peterica. Superveleslalom bo nato skupaj s slalomom štel za alpsko kombinacijo. Za kombinacijske točke se bosta potegovala le Kosi in Čater, na sobotnem smuku pa bodo nastopili Šporn, Perko, Kline in Kosi. Tekmovanje za pokal Hahnenkamm se bo sklenilo v nedeljo s slalomom.