George Lucas je napisal in ustvaril dvojno trilogijo, ki je zaslužila dve milijardi dolarjev odkar je v kinematografe leta 1977 prišel prvi film. Hotel je sodelovati pri snemanju prvega filma (Star Wars: The Force Awakens) nove trilogije, a se je odločil, da se bo raje posvetil svoji 17-mesečni hčeri Everest. »Čas je pomembnejši od denarja,« je dejal Lucas, ko je na presenečenje mnogih svojo krono predal režiserju J. J. Abramsu.

Svojo družbo je Lucas Disneyju leta 2012 prodal za štiri milijarde dolarjev. Če bi se odločil snemati še tretjo trilogijo, bi ji moral pokloniti deset let svojega življenja. S tem bi zamudil pomemben del odraščanja svoje hčere Everest, ki jo ima z ženo Mellody Hobson. »Ko bo stara pet let, bo imela svoje življenje, začela bo hoditi v šolo in se pogovarjati s svojimi prijatelji. Zabavni čas bo posvetila drugim. Zdaj pa ji ostane samo to, da se druži s svojim očetom,« je še pojasnil.

George Lucas, ki je odgovoren tudi za filme pod naslovom Indiana Jones, je poudaril, da se kljub vsemu veseli premiere novega filma o Vojni zvezd. V novem delu se bo nadaljevala zgodba o galaksiji daleč daleč proč, kar 30 let po tem, ko je padla zadnja klapa med snemanjem šestega dela trilogije. Igrali bodo vsi igralci iz prve trilogije – Harrison Ford, Carrie Fisher in Mark Hamill. Pridružili pa se jim bodo še John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson in Max von Sydow.