Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Zambija – Tunizija
2
Tunizijci sodijo med favorite za zmago na afriškem prvenstvu. Reprezentanca je na turnirju slavila že leta 2004, glede na njihove predstave v zadnjem času pa ponovitve dosežka ne gre izključiti. Zmaga Zambije bi bilo kar precejšnje presenečenje, nenazadnje so Tunizijci na lestvici Fife več kot 50 mest pred njimi.

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Kitajska – Avstralija
2
Kitajci so v predtekmovanju sicer dobili vse tri tekme, a njihove predstave niso bile pretirano prepričljive. Na prvi pogled se zdi, da sta si ekipi po kvaliteti zelo podobni, a imajo Avstralci veliko prednost v tem, da igrajo pred domačimi gledalci. Slednji bi morali svojim nogometašem dati več kot dovolj zanosa, da danes vpišejo zmago.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Finska - Jemen
1
Čeprav so Finci izgubili tri izmed zadnjih štirih tekem, velja pripomniti, da so bili porazi proti Švedom, Slovakom in Madžarom zelo tesni. Skandinavci sicer Jemna prav dobro ne poznajo, saj se bodo z njim pomerili prvič. Kljub temu težav z njim ne bi smeli imeti, Jemen je nenazadnje s 178. mestom ena najslabše uvrščenih reprezentanc na celotni lestvici Fife.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Galatasaray – Alba
1
Galatasaray je pretekli teden dosegel pomembno evroligaško zmago, ko je na zahtevnem gostovanju v Beogradu ugnal Crveno zvezdo. Turki v vmesnem času za razliko od Albe tudi niso igrali v prvenstvu, zato so imeli več kot dovolj časa, da si odpočijejo in se pripravijo na drevišnji obračun. Čeprav Nemcev ne gre jemati zlahka, saj so letos doma že presenetili Barcelono, imajo v kotlu Abdi ipekci Arene, ki sprejme več kot 12 tisoč fanatičnih navijačov, le malo možnosti za uspeh.

Košarka - ZDA - NBA

Portland - Boston
1
Portland se je očitno znašel v manjši krizi, saj je na zadnjih petih tekmah štirikrat izgubil. Ekipa kljub negativnemu nizu ostaja tretja najboljša v celotni ligi. Ob tem velja dodati, da imajo Trail Blazers težave zlasti v gosteh. Ker tokrat igrajo pod svojimi koši in povrhu še proti zelo povprečnemu Bostonu, se od njih pričakuje zmaga.