Ali je bila slovenska slaba igra posledica imperativa zmage proti Braziliji po porazu s Katarjem?

Mislim, da nismo igrali v krču in da nas Brazilci niso presenetili z obrambo, a enostavno nismo vajeni igrati proti tako globokim obrambam. S tehničnimi napakami smo si sami nakopali velike težave, po izgubljenih žogah, ki smo jim jih sami dajali v roke, pa so nas Brazilci skontrirali. Ne moremo pomagati našima vratarjema, če izgubljamo žoge in se ne vračamo v obrambo.

Slovenija je igrala v valovih: od plus štiri do remija, od plus štiri do minus ena. Zakaj?

To se nam že prepogosto dogaja. Vse drugo je še nekako v redu, tepejo pa nas izgubljene žoge. Če proti tako globoki obrambi izgubiš žogo, ti nobena tvoja obramba ne pomaga več, saj se nimaš več časa in možnosti vrniti. Naša postavljena obramba je bila na pravi ravni, a smo dobili preveč golov iz (pol)protinapadov. V napadu smo bili nezbrani, skoraj brez idej, prodorov in strelov od daleč, a smo se le izvlekli.

Proti Braziliji je Slovenija naredila več kot 25 tehničnih napak.

To je posledica kombinacije njihove globoke obrambe in naše nezbranosti. Dogovorili smo se, kako bomo igrali proti netipični obrambi, toda v praksi je bilo vse drugače. Že če ekipa naredi več kot deset tehničnih napak, nima česa iskati. Tokrat so nas skoraj pokopale, a nas je izvleklo to, da smo telesno bolje pripravljeni. Hvala bogu, da smo imeli na koncu še dovolj moči in zraka, Brazilcem pa je v končnici moči zmanjkalo.

Slovenija je proti Belorusiji prejela 29 golov, proti Katarju 31, proti Braziliji 32. Kaj bo šele proti Španiji?

Če se pošalim: upam, da jih slučajno ne bomo prejeli 35, 40. Vseeno obramba ni težava, ampak izgubljene žoge. A tudi Španci so imeli težave z Brazilci in so prav tako zmagali le za dva gola. Španija ni na takšni ravni kot na SP 2013, toda trenutno tudi mi nismo. Vseeno so oni na papirju favoriti, so močnejši in izkušenejši ter imajo okoli vratu že veliko kolajn. Vse je torej na njihovi strani, a bomo šli pogumno v boj. dek