Ker je Olimpija znova že vso sezono prikovana na dno lestvice v ligi Ebel, niti ni presenetljivo, da je najboljši posameznik v vrstah zmajev postal zanimiv za tuje klube, tudi zaradi slabe finančne situacije v Tivoliju (v klubu sicer zatrjujejo, da so do Chioda poravnali vse obveznosti, op. a.) pa je odhodu iz Ljubljane naklonjen tudi sam. Nekajkrat letos so ga vodilni možje Olimpije še uspeli prepričati, da ostane pod Rožnikom, tokrat pa je Kanadčan očitno odločen, da zamenja klubsko sredino.

Neuradno naj bi imel Chiodo na mizi ponudbi iz finske in švicarske prve lige, čemur se bo težko uprl, pri prestopu pa ga Olimpija ne bo ovirala.

»Že ob podpisu pogodbe smo se zavedali, da bomo morali za tako uveljavljenega vratarja pristati na določene kompromise glede možnosti predčasnega odhoda, vseeno pa smo upali, da se to ne bo zgodilo in smo do zdaj nekajkrat zavrnili predlog za odhod. Klub je do igralca izpolnil vse obveznosti, skladno z določili pogodbe. Končni dogovor glede odhoda med klubom in igralcem pa še ni dosežen,« so danes v sporočilu za javnost zapisali pri Olimpiji.

Chiodo je v letošnji sezoni lige Ebel branil na 39 tekmah, na katerih se je izkazal z 92,11-odstotno uspešnostjo ubranjenih strelov, kar ga uvršča na peto mesto med vratarji v ligi.

Telemach Olimpijo do konca rednega dela čakajo še štiri tekme, nato sledi drugi del tekmovanja in boj s petimi klubi za dve mesti, ki vodita v končnico. Naslednjo tekmo zmaji igrajo v petek, ko v Tivoli prihaja češki Znojmo, ali bo 31-letni Kanadčan takrat še v vratih ali pa bo morda odigral ravno zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu, še ni znano. Drugi vratar Olimpije je trenutno 19-letni Tomaž Trelc, ki v letošnji sezoni v ligi Ebel še ni stopil med vratnici.