Pokalna lovorika je pod vašo streho. Je moštvo zato kaj bolj mirno?

Zagotovo. Pred začetkom sezone smo si zadali nekatere cilje in trenutno gre vse po načrtu. Veliko lepše je, da smo se na dolgo pot na Poljsko odpravili z zmago, kot pa če nam v slovenskem pokalu ne bi uspelo.

Ste pred pokalnim zaključnim turnirjem čutili pritisk, da morate nujno zmagati?

Vsi v klubu, igralci in vodstvo, smo si zadal ta cilj, zato smo ves pritisk ustvarili sami. Res smo želeli dokazati, da smo še vedno najboljši, še posebno po dobrem začetku sezone, ko doma nismo izgubili nobene tekme. Škoda bi bilo, če bi vse to zdaj zapravili na teh odločilnih tekmah.

Zdaj ste že na Poljskem. Kako se pripraviti na takšno tekmo, ko ste na papirju skoraj brez možnosti?

Pripravljamo se enako kot na vsako drugo tekmo. Razlika bo le ta, da bomo igrali veliko lažje, saj vemo, da se bomo pomerili z eno najboljših ekip na svetu. Zdaj smo mi v enaki vlogi, kot so v slovenskem pokalu ali slovenskem državnem prvenstvu druge ekipe proti nam. Ne pravim, da se imamo za tako dobre, kot so Poljaki, a igrati vlogo avtsajderja je bistveno lažje kot pa upravičevati vlogo favorita.

Slovenske ekipe proti vam vseeno napovedujejo, da bodo skušale presenetiti. Velja enako danes za vas?

Denimo Berlin je Resovio premagal s 3:0, česar si nihče ne bi upal napovedati. Mi bomo raje šli v tekmo tako, da bomo razmišljali le o tistem nizu, ki ga bomo igrali. Vsak osvojeni niz bi bil za nas velik uspeh. V Ljubljani smo bili v enem precej blizu, zato bomo enako poskušali storiti tudi na Poljskem. Nato lahko osvojimo enega ali dva, čim pa pride do zadnjega, skrajšanega niza, je vse odprto. Pričakujem predvsem sproščeno igro svojih odbojkarjev.

V kakšno pomoč vam je poljski podajalec Michal Kozlowski, ki je prišel k vam ravno iz Resovie?

Zagotovo nam zelo koristi. Naše tekmece pozna zelo dobro, zato ve za vse njihove slabosti in prednosti. V tem primeru je v veliko pomoč.

Kako pa je prihod Kozlowskega vplival na Matijo Jereba, ki je bil prvi podajalec pred tem?

Ni bilo nobenih težav. Oba bosta do konca leta dobila še veliko priložnosti, zato bosta imela oba dosti časa za dokazovanje.

Kakšno je zdravstveno stanje ekipe?

Moram kar potrkati po lesu. Za zdaj smo v redu. Imamo le nekaj manjših poškodb. Malce se vlečeta le poškodbi gležnja in rame Jana Klobučarja, a počasi prihaja v pravo formo. V pokalu je imel nekaj težav še Nathan Roberts s kolenom, a tudi to uspešno zdravimo. Hujših poškodb pa ni, zaradi česar smo seveda lahko zadovoljni.