Ob virtuozu teniške igre Novaku Đokoviću je Slovenec Aljaž Bedene tudi sam pokazal vrhunske poteze, tako da sta iz teniških strun oba izvlekla prave, tako kreativne športne melodije, da so navdušile skoraj polno areno Rod Laver, osrednje prizorišče teniškega centra v Melbourne parku, kjer poteka OP Avstralije.

Aljaževo sijajno igro je opazil tudi slavni Jim Courier, nekdaj številka ena svetovnega tenisa in zmagovalec štirih turnirjev za veliki slam, sedaj voditelj pogovorov z zmagovalci dvobojev na osrednjem igrišču. Oba z Đokovićem sta Aljaževo igro ocenila s spoštovanjem.

»Zelo sem užival v igri na tako slavnem prizorišču, je pa res, da sem v zadnjih dveh tednih odigral dvanajst hudih dvobojev in so se mi pojavile bolečine zaradi stare poškodbe. Imel sem tudi težave z želodcem, vendar sem zadovoljen, da sem kljub porazu pustil dober vtis in prejel čestitke za neustrašno igro proti Đokoviću,« je v sobi za intervjuje številka tri pred novinarje, ki so sicer želeli vedeti čim več o njegovem angleškem državljanstvu, stopil Aljaž Bedene.

»Britanskega državljanstva še nimam, kajti zahtevajo številne dokaze in pričevanja. Niti po naključju ne gre za to, da bi si brezkompromisno želel igrati pod angleško zastavo, enostavno bi se mi z angleškim potnim listom odprle večje možnosti pri sponzorjih, v drugih poslih in pri izobraževanju, pa še moja zaročenka Kim Perme (nekoč članica najstniške pop skupine Foxy teens, ki jo je vodil Miki Šarac, op. a.) se v Londonu ukvarja s petjem. Če bi dobil državljanstvo sam, bi ga s poroko lahko tudi ona.«

Sicer pa se je v prvem kolu OP Avstralije letos ob Blažu Kavčiču in Aljažu Bedenetu poslovil tudi Blaž Rola, na ATP lestvici trenutno najvišje uvrščeni slovenski igralec, ki se je pomeril s finalistom turnirja v Aucklandu na Novi Zelandiji Francozom Adrianom Mannarinom. Ptujčan je imel v prvem nizu kar nekaj priložnosti za zmago, vendar mu ta ni bila usojena: »Škoda prvega niza, ki je bil ključen. Če bi ga dobil, bi mi zrasla samozavest in mogoče bi se dvoboj končal drugače. Je pa Francoz (kar 40 mest višje na ATP lestvici, op. a.) neverjetno dober pri vračanju udarcev, saj polovi skoraj vse žoge. Ne bom objokoval poraza, grem naprej na turnir serije challenger v Dallas, potem pa na tri turnirje ATP v Južno Ameriko, Sao Paulo, Rio de Janeiro in Buenos Aires. Oba s trenerjem Brianom MacPhiejem upava, da bom nadomestil izgubljeno v Melbournu.«

Se je pa Novak Đoković po dvoboju z Aljažem Bedenetom raznežil ob svojem očetovstvu in ljubezni do trimesečnega sina Stefana, ki mu odslej posveča vse svoje zmage. Enako ponosno je lanska zmagovalka OP Avstralije, zdaj že upokojena teniška igralka, kitajska šampionka Na Li na posebni tiskovni konferenci v Melbournu vsa zasanjana oznanila svoje materinstvo. Hčerka bo novi veliki slam njenega življenja. Tenis tako ostaja športna igra, ki zahteva virtuoznost in spretno vijuganje med poslom in zasebnim življenjem.