Težko jih je preteči, saj so hitri tako v prehodu v napad kot pri vračanju v obrambo. V igri na postavljeno obrambo imajo izdelan sistem igre, šest, sedem uigranih kombinacij, ne dirjajo in ne igrajo brezglavo. Predvsem so nevarni, ko vstopijo v devetmetrski prostor, saj so vsi strelsko močni. Če bomo igrali tako plitko obrambo, kot smo jo v prvem polčasu proti Katarju, se nam slabo piše. Zato moramo biti močni v igri ena na ena in jim ne dovoliti, da prihajajo v devetmetrski prostor.

Proti globokim, divjim obrambam nismo vajeni igrati, a pravimo, da so nam pisane na kožo zaradi dobre igre ena na ena. Venomer se ne izide, a sem prepričan, da bi morala priti do izraza individualna kakovost naših igralcev. A le pod pogojem, da bodo zunanji igralci precej gibljivejši kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Če bodo nekaj poskušali na silo, z mesta, je to že vnaprej obsojeno na neuspeh. Igralci bodo morali biti veliko v gibanju, imeti dobro kombinatoriko in pravi čas, da bodo lahko uspešno izvajali dogovorjene akcije.

Pri nasprotnikih vidim dva minusa. Prvi je temperament: če jim ne gre, jih ponese in znajo izleteti iz sistema igre. Potem ob prihodu na devet metrov začnejo hitro in brezglavo streljati, kar bi lahko bilo voda na naš mlin. Drugi je to, da – če bi nam uspelo razbijati njihovo obrambo – verjetno nimajo pripravljenih rezervnih postavitev. Če bi jih torej prisilili v to, da zapustijo svojo osnovno postavitev, bi bil to velik plus za Slovenijo.

Bojan Čotar, pomočnik selektorja Deniča, analizira Brazilijo.