Letošnja sezona svetovnega pokala deskarjev paralelnih disciplin se je pričela v italijanski Carezzi ter nadaljevala v Montafonu in Bad Gasteinu. Največje uspehe je na omenjenih tekmovanjih dosegel Žan Košir, ki v letošnji sezoni blesti z dvema drugima mestoma, v Bad Gasteinu pa se je uvrstil na sam vrh stopničk.

Tekmovanja na Rogli se bodo ob standardni ekipi svetovnega pokala, ki jo sestavljajo Košir, Marguč, Flander, Mastnak, Demšar, Hafner in Kotnikova. Zaradi kvote, ki jo ima nacija, ki organizira svetovni pokal, pa se bo tekmovanja udeležilo še nekaj domačih deskarjev, ki za zdaj tekmujejo na tekmah nižjega ranga.

Rogla predstavlja pomembno smučarsko središče za slovenske deskarje, saj ti na Zreškem Pohorju pogosto opravljajo treninge. Smučišče Jasa, na katerem se bo odvijalo tekmovanje, domačim deskarjem že dobrih deset let predstavlja poligon za trening. Reprezentanca v deskanju na snegu na Jasi pogosto opravlja treninge pred najpomembnejšimi tekmami, podobno je bilo tudi letos pred svetovnim prvenstvom, ki poteka od 15. do 24. januarja 2015 v Kreischbergu.

Z omenjenega tekmovanja se je pravkar vrnil Tim Kevin Ravnjak, še en deskar z Rogle, ki je v Kreischbergu postal dobitnik brona v snežnem kanalu. Ravnjak je, po desetih letih in Matevžu Petku, drugi slovenski deskar, ki je osvojil medaljo na svetovnem prvenstvu deskanja na snegu v prostem slogu.

Deskarji se bodo pomerili na svetovnem prvenstvu v paralelnih disciplinah 22. in 23. januarja 2015, naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu pa bo branil Rok Marguč.

Rogla je v preteklosti že organizirala dva svetovna pokala FIS v deskanju na snegu v letih 2013 in 2014, medtem ko je Mednarodna smučarska federacija organizacijo le-teh ocenila z odliko.

Za prestižni naziv zmagovalca svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu na Rogli se bo potegovalo 95 deskarjev in deskark iz osemnajstih držav Evrope, Amerike in Azije.

Bogat spremljevalni in zabavni program bodo še dodatno popestrili Nuša Derenda, bobnarska skupina Pihalnega orkestra Pivovarne Laško in drugi.

Na Zreškem Pohorju bo zanimivo tudi dan pred svetovnim pokalom, saj bo na ploščadi pred Termami Zreče v petek, 30. januarja 2015, ob 19. uri potekal uradni žreb številk in zabava ob dobri glasbi.

Pridružite se športnemu prazniku na Rogli in postanite tudi vi del trenutka, ko bo Rogla ponovno vstopila v elitno druščino najbolj prepoznavnih svetovnih zimskošportnih središč.

Več na: www.rogla.eu