Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Barcelona - Atletico (M)
1

Atletico je v osmini finala izločil Real, že nekaj dni kasneje pa ga čaka nov velikan. Če bi »colchoneros« uspeli še enkrat dobiti dvoboj in jo tako kot lani močno zagosti obema velikanoma, bi lahko Diegu Simeoneju res začeli graditi spomenik pred stadionom Vicente Calderon, kajti potem je nova pokalna lovorika za Atletico skoraj samoumevna. A zdi se, da bo tokrat naloga težja, kajti jasno je, da Real že nekaj časa ne najde recepta za igro Atletica, ga je pa očitno našla Barcelona, ki je današnjega tekmeca vsaj v prvem polčasu povsem nadigrala na prvenstveni tekmi pred 10 dnevi, ki jo je dobila s 3:1. Glede na formo Messija, ki spet zabija kot po tekočem traku, Barca pa zmaguje in je lačna lovorik, se zdi bolj verjetno, da bodo Katalonci na povratno tekmo odnesli kak gol prednosti.

Nogomet - Anglija - Ligaški pokal

Tottenham - Sheffield Utd
1

Tottenham je imel veliko srečo, ko je v žrebu polfinalnih parov dobil drugoligaša, medtem ko se v drugem paru merita Chelsea in Liverpool, ki bi bila oba precej težje premagljiva. Te priložnosti Spursi ne smejo zapraviti, saj imajo široko odprta vrata v finale in s tem lepe možnosti za lovoriko, katerih na White Hart Lanu v zadnjih letih niso vajeni. To bi morala biti dovolj velik razlog, da se tekmeca resno lotijo in si pred povratno tekmo priigrajo vsaj gol prednosti.

Rokomet - Mednarodni - SP

Slovenija - Brazilija
1

Po porazu s Katarjem, kar lahko mirno označimo za spodrsljaj, se v slovenskem taboru zavedajo, da enak razplet danes nikakor ne pride v poštev, kajti potem se jim nasmiha le četrto mesto v skupini, ki v osmini finala skoraj zagotovo prinaša dvoboj s Hrvati, edino bolj ali manj nepremagljivo ekipo iz skupine B, s katero se križa Slovenija. Po dveh dokaj dobrih predstavah so se naši rokometaši morda preveč sprostili in pričakovali, da bodo tudi Katarce zlahka ugnali, a se jim je to kar lepo maščevalo. Hkrati pa je bilo to pravšnje opozorilo, da na največjih turnirjih ni lahkih nasprotnikov, kar tudi Brazilija ne bo. S polno motivacijo in zavzeto igro morajo Slovenci danes premagati Južnoameričane.

Košarka – Evropski pokal

Bamberg - Dijon
1

Ni dvoma o tem, da je Dijon avtsajder skupine K, ki bo morda prišel do kakšne zmage, a na napredovanje ne more računati. Zanj sta favorita predvsem oba nemška kluba, Bamberg in Bayern, Olimpija pa jima bo skušala prekrižati načrte. Dijon je po dveh porazih najbrž že obupal nad napredovanjem in na preostalih tekmah ne bo trošil preveč moči, kar bi Bamberg moral izkoristiti in priti do druge zmage, s katero bo na najboljši način pozabil visok poraz proti Bayernu.