Med delovnimi mesti, ki jih bo Facebook v kratkem razpisal na področju virtualne realnosti, so mesto za nadzorovanje logistike, mesto za nadzor javnih naročil in mesto za nekoga, ki bo načrtoval mednarodno verigo dostavljanja paketov. Vse to po mnenju nekaterih pomeni, da je naprava za doživljanje virtualne resničnostni blizu javni predstavitvi.

Vsi novi delavci naj bi se veselili predvsem začetniških plač. Te se gibajo okoli 106 tisoč dolarjev na leto (91 tisoč evrov).

Facebook naj bi pripravljal novo platformo za komuniciranje v virtualni realnosti, že dalj časa pa se govori o želji, da bi zgradili mrežo satelitov in dronov, ki bi internet pripeljali v vsako vas po svetu. Na tem področju iščejo predvsem strokovnjake s področji letalstva, komunikacij …

Konec septembra je za Facebook delalo 8348 ljudi, kar je precej manj od števila zaposlenih na Googlu (55 tisoč) in Microsoftu (127 tisoč). Povprečna plača na Facebooku je 384 tisoč na zaposlenega (330 tisoč evrov), kar je več kot na Googlu, kjer v povprečju zaslužijo 300 tisoč dolarjev (258 tisoč evrov), in na Microsoftu, kjer zaslužijo po 183 tisoč dolarjev (157 tisoč evrov) na leto.