Razburjeni oče je pojasnil, da so se mu v šoli večkrat opravičili, saj je učiteljica »s predajo računa močno kršila protokol«. Derek je nato obiskal še starše dečka, ki je praznoval rojstni dan, in jim povedal, da ne bo plačal računa, ki ga je njegov sin dobil zaradi »neudeležbe«. Starša sta mu zagrozila, da bosta zadevo predala sodišču.

Spor je nato hotela pomiriti še Alexova mati Tanya Walsh. Julie Lawrence je poskušala prepričati, da zadevo rešita »sporazumno«, a je »oškodovanka« vztrajala, da mora najprej poravnati stroške, ki so nastali, ker dečka ni bilo na zabavo. Walsheva ji je razložila, da bo, če bo zadevo predala sodišču, morala plačati 60 funtov sodnih stroškov, kar je 44 funtov več, kot je navedla na računu.

»Saj ne boste tako veliko plačali,« je v razgretem pogovoru s Tanyo navedla Julie. »Seveda je veliko za plačat. Navedla sem razloge, zakaj Alexa ni bilo in zakaj nismo poklicali,« je odgovorila Tanya. »Če bi pristopili do nas in nam povedali glede denarja, ki ste ga morali dati za zabavo, potem bi vam lahko razložila glede Alexa in vse ostalo bi bilo stvar dogovora. Namesto tega pa ste nam samo poslali račun,« je še zaključila Tanya.