Domači so sicer povedli v 51. minuti z golom Matta Greena, izenačil je Sean Monahan, odločilni zadetek pa je v peti minuti podaljška prispeval Dennis Wideman. Kralji so v tekmah, ki jih odločajo podaljški ali kazenski streli, na zadnjem mestu v ligi, saj so dobili le dva tovrstna dvoboja, izgubili pa so jih 12, kar osem zaporedoma. Za nameček velja dodati, da so branilci naslova od novega leta zmagali zgolj enkrat.

"Dejstvo je, da potrebujemo točke, posebej proti ekipam, kot je Calgary. To so tekme za štiri točke. Ni pomembno, kako dobro ali slabo igramo. Najti moramo način, kako zmagati tekmo," je po dvoboju ameriškim medijem povedal kapetan Los Angelesa Dustin Brown. Calgary se je z zmago prebil pred Los Angeles, ki je na devetem mestu v zahodni konferenci. Kralji bodo imeli priložnost za nove, pomembne točke v noči na četrtek, ko bodo gostovali pri divizijskem tekmecu San Joseju. Ta ima po porazu proti New Jerseyju z 2:5 dve točki prednosti pred Los Angelesom.

New York Islanders, tretja najboljša ekipa lige, so premagali Philadelphio s 7:4, Nikolaj Kulemin je prispeval dva gola in podajo. Toronto je doma izgubil proti tretji najslabši ekipi lige Carolini z 1:4, pri slednji je Eric Staal dosegel dva zadetka.

Florida je klonila pred Vancouvrom z 1:2, Minnesota pa pred Columbusom z 1:3, pri čemer je James Wisniewski pri slednjih vpisal gol in dve podaji. Tretja ekipa zahodnega dela lige St. Louis je s 3:1 odpravila Colorado.