Slovenija je spet dobila preveč golov.

Dobili smo jih absolutno preveč skozi sredino, skozi osrednji blok v obrambi. Nikakor nam ni uspelo sestaviti prave obrambe, kot smo jo proti Belorusiji. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo ustaviti oba zunanja igralca, levega Rafaela Capota in desnega Žarka Markovića. A na igrišču nam tega ni uspelo narediti, zato sta neusmiljeno polnila našo mrežo. Skoraj vse, kar sta Capote in Marković vrgla proti golu, je šlo noter. Ker obramba ni bila na ravni, nam ni stekel niti (pol)protinapad in od lahkih zadetkov ni bilo nič.

Slovenijo je presenetil srednji zunanji igralec Kamalaldin Mallash, ki je že do 23. minute dosegel sedem golov.

Da. Mi smo se bolj pripravljali na katarske strele od daleč z bekovskih položajev. V nadaljevanju smo ga uspešno ustavili, vendar sta Capote in Marković nadaljevala učinkovito igro, ki nas je na koncu tudi pokopala.

Nekateri so se pred tekmo bali sodnikov, ki bi utegnila vleči na stran Katarja. Vaša ocena sodnikov?

Ne govorim rad o sodnikih, a mislim, da nam proti Katarju ni bilo dovoljeno zmagati. Morali bi biti boljši za sedem, osem, deset golov, če bi na koncu hoteli zmagati za enega. Žal se to ni zgodilo in ni razpletlo v našo korist, toda čestitam Katarcem za zmago.

Se boste igralci uspeli pobrati do jutrišnje tekme proti Braziliji?

Kar zadeva telesno moč in energijo, se nihče ni preveč utrudil, saj imamo v igri rotacijo na petnajst minut. Glede psihološkega vidika pa je čisto enostavno – čim prej moramo pozabiti na poraz, stakniti glave in vse misli najprej usmeriti na Brazilijo. Do konca skupinskega dela nas čakata še tekmi proti Braziliji in Španiji. Če obe zmagamo, smo prvi v skupini, kar pomeni, da imamo svojo usodo v lastnih rokah, zato ni še nič izgubljenega.

Ali vas je presenetila včerajšnja zmaga Brazilije proti Belorusiji?

Da in ne. Vemo, da Brazilci igrajo lep in hiter rokomet. Če jim igra steče, jih je težko ustaviti. To so občutili Belorusi, prepričan pa sem, da mi ne bomo in da jih bomo premagali. dek