PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Melbourne

Hewitt L.-Zhang Ze/+1,5/
1
Zhang Ze je kot Azijec dobil povabilo v glavni del tekmovanja, kar je lepo darilo, saj dvomim, da bi preživel kvalifikacije, tako kot mu je to denimo uspelo lani, ko je celo Verdascu "sunil" niz. V sezoni 2014 se je pretežno potikal po futuresih in challengerjih, letošnje leto pa začel s slabim nastopom v Happey Valleyu in neuspešnimi kvalifikacijami Sydneya. Proti Hewittu in bučni domači publiki morda lahko osvoji niz, kaj več pa bi bilo zame veliko presenečenje, četudi niti Lleyton ni več to, kar je bil...

Tenis - ATP - Melbourne

Pouille L.-Monfils G./1:3/
Z
Predlagam stavo na 3:0 ali 3:1 za Monfilsa, ki bo nevaren tudi največjim favoritom za osvojitev Melbourna. Zdi se mi, kot da je temnopolti Gael spoznal, da mu zmanjkuje časa za zmago na štirih največjih, potem pa ga je lanska zmaga Wawrinke opogomila, da je to pri teh letih vendarle še mogoče. Najprej bi mu svetoval, naj si najde stalnega trenerja, tule pa večjih težav z rojakom ne bi smel imeti. Pouilleov čas še prihaja, že zdaj je zelo kompleten tenisač, a mu manjka malce več drznosti, kar pri njegovem današnjem nasprotniku ni nikoli bilo vprašljivo. 

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Japonska-Jordanija/2,5/
2
Ker bo Irak skoraj zagotovo premagal Palestino, to pomeni, da mora Jordanija tule premagati Japonsko. Se vam to zdi realno? Meni se ne, bodo pa verjetno Jordanci, tako kot na prejšnji tekmi, vse sile usmerili v napad in se potem vsaj častno poslovili od tekmovanja. Napoved: Japonska-Jordanija 3-3

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Union Olimpija-Bayern (M)
2
Ko človek pogleda na seznam imen pri Bayernu, ga upravičeno lahko začne skrbeti, tudi za trenerski duel je jasno, kdo ima več izkušenj in"šmek", bo pa Olimpija verjetno do zadnje četrtine vztrajala zraven, če bodo njeni glavni igralci pri metu. No, na koncu vendarle kot tesnega zmagovalca vidim goste. Bi pa morda veljalo poskusiti z najvišjim ponujenim hendikepom na Ljubljančane.

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Irak-Palestina
1
Samo navezujem se na zgornjo stavo, kjer sem delno že orisal stanje v skupini D. Japonci imajo 6 točk, Irak pa skupaj z Jordanijo 3, le da jim je za konec ostalo najslajše - premagati debitante, pri katerih ima pomembno vlogo tudi (pol) Slovenec Jaka Ihbeisheh. Dvomim, da lahko Palestina, vsaj po dosedaj prikazanem, zmeša štrene.