Lindsey Vonn je v Cortini d'Ampezzo v nadaljevanju svetovnega pokala v alpskem smučanju prevzela medijsko slavo Tini Maze. Američanka je včeraj v dveh dneh dobila še drugo preizkušnjo, potem ko je bila prepričljivo najboljša v superveleslalomu ter s 63. zmago v svetovnem pokalu postala najuspešnejša alpska smučarka vseh časov. Če gre verjeti njenim besedam, je bila ameriška zvezdnica včeraj najbolj presenečena nad dejstvom, da jo je v ciljni areni poleg družine spremljal tudi zasebni partner Tiger Woods. Junakinja je dejala, da ji je pred tekmo poslal zgolj mobilno sporočilo, v katerem ji je zaželel srečo, nato pa se je kar prikazal na prizorišču.

Najboljša slovenska alpska smučarka je znova dosegla odmevno uvrstitev. Tokrat se je Črnjanka uvrstila na četrto mesto, potem ko sta jo prehiteli še Avstrijka Anna Fenninger in Tina Weirather iz Liechtensteina. »Zelo sem zadovoljna. Na mehkih podlagah imam težavo najti pravi občutek za drsenje. Vsekakor bi se dalo progo včeraj presmučati hitreje, a moram biti zadovoljna s prikazanim. Vsak dan sem se počutila bolje in sem stopnjevala formo,« je svoj superveleslalomski nastop ocenila Tina Maze. V nadaljevanju se je poklonila Lindsey Vonn: »Lindsey je na takšnih podlagah razred zase. Je ustvarjena za hitre discipline, poleg tega pa ima še odličen material. Na takšnih podlagah, kot je bila včeraj v Cortini, je zaradi svojega neverjetnega občutka težko premagljiva.«

Z 21. mestom se je med dobitnice točk od slovenskih alpskih smučark prebila Ilka Štuhec. Mariborčanki v tej sezoni nikakor ne uspe preboj na vidnejša mesta. Trener za hitre discipline v slovenski reprezentanci Andrej Možina je kljub temu optimist: »Ilka je bila na začetku hitra, v spodnjem delu pa je bila pri enih od vrat zelo pozna in je izgubila precej časa. Rezultatsko je v primerjavi z nedeljskim smukom napredovala, a je 21. mesto še vedno manj, kot je sposobna. Upam, da bo že konec tedna v St. Moritzu pokazala korak naprej. Čeprav je bila Ilka na vseh tekmah v tej sezoni med dobitnicami točk, se ni uvrščala na mesta, ki bi bila za nas ali njo zadovoljiva. Vemo, da je sposobna priti višje od 15. mesta. To od nje pričakujemo in na tem bomo delali naprej.«

Ženski del svetovnega pokala se bo konec tedna nadaljeval v St. Moritzu, kjer bo generalka pred svetovnim prvenstvom v Vailu in Beaver Creeku. Alpske smučarke se bodo pomerile v smuku in superveleslalomu. Moške čakajo od danes naprej treningi v Kitzbühlu, kjer bodo od četrtka naprej štiri preizkušnje svetovnega pokala.

Izidi: 1. Vonn (ZDA) 1:27,03, 2. Fenninger (Avs) + 0,85, 3. Weirather (Lie) + 0,92, 4. Maze (Slo) in Hütter (Avs) po + 0,99, 21. Štuhec + 2,99, 39. Drev + 6,75, Brodnik (vse Slo) je odstopila, svetovni pokal – skupno (18 tekem): 1. Maze 972, 2. Fenninger 641, 3. Shiffrin (ZDA) 605, 4. Vonn 538, 5. Hansdotter (Šve) 459, 62. Štuhec 43, 67. Drev 36, 87. Bucikl 15, 99. Lavtar 7, 107. Ferk (vse Slo) 2, superveleslalom (3 tekme): 1. Fenninger 192, 2. Gut (Švi) 190, 3. Vonn 180, 4. Maze 170, 26. Štuhec 23, 46. Brodnik in Ferk po 2 točki.