Sodobna tehnologija nenehno išče učinkovite rešitve za izboljšanje varnosti stavbnega pohištva, še zlasti oken. Strokovnjaki za učinkovito zaščito priporočajo kombinacijo več elementov hkrati. Kakovostno okovje in varnostna kljuka sta dva izmed njih.

Okna in vrata podjetja AJM okna-vrata-senčila d.o.o. so opremljena z enim izmed najkakovostnejših okovij proizvajalca Winkhaus. Izdelek že po standardu zagotavlja protivlomno zaščito. V ponudbi podjetja AJM pa imajo tudi okovje, ki vam zagotavlja najvišjo protivlomno zaščito RC2/WK2.

Protivlomno zaščito svojih oken lahko dodatno povečamo tudi z varnostno kljuko s ključavnico. Ta pošteno oteži delo vlomilcem ali jih celo odvrne od vloma.

Še nekaj koristnih nasvetov, povezanih z varnostjo in okni:

- Odprto okno, vidno z dvorišča, ulice ali ceste je lahko razlog, da bo vlomilec izbral prav vaš dom.

- Pritlična okna so zaradi lažje dostopnosti na udaru vlomilcev. Okna v višjih nadstropjih postanejo zanimiva, če do njih lahko dostopamo po stopnicah, drevesu, ograji, balkonu.

- Okna imajo zapahe, nimajo pa ključavnic (vsaj serijsko ne). Standardno okovje, ki ga vgrajujejo v okna AJM, zagotavlja dobro protivlomno zaščito. Lahko pa se odločite tudi za varnostne kljuke s ključavnico, ki bodo dvignile stopnjo protivlomne zaščite.

- Prezračevanje s pomočjo oken, odprtih na nagib, ne zagotavlja varnosti. V podjetju AJM vam ponujajo rešitve prezračevanja, ki zagotavljajo protivlomno varnost. Za prezračevanje oken in istočasno protivlomno zaščito lahko poskrbite z okovjem za vzporedni odmik.

- Preverite, ali se lahko skozi odprto okno odklenejo vhodna, balkonska ali druga vrata.

- Uporabljajte alarmne naprave in sisteme nadzora. Na trgu je veliko različnih rešitev. Kakosten sistem nadzora za dostopno ceno vam ponujajo tudi v podjetju AJM okna-vrata-senčila d.o.o..

Podjetje AJM okna-vrata-senčila d.o.o. je slovensko družinsko podjetje z več kot 20-letno tradicijo. Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava in velik izbor izdelkov ga uvrščajo v sam vrh proizvajalcev stavbnega pohištva. Je tudi eden vodilnih ponudnikov PVC- in ALU-stavbnega pohištva v Sloveniji ter v tem delu Evrope. Kakovost podjetja in zadovoljstvo kupcev z njegovimi izdelki dokazujeta tudi prejeta certifikata Trusted Brand (o zadovoljstvu kupcev) in Best Buy Award (odlično razmerje med kakovostjo in ceno).

Trenutno lahko kupci izkoristijo ponudbo ugodnejše cene stekla, in sicer za ceno dvoslojnega stekla ponuja podjetje AJM okna-vrata-senčila troslojno steklo, poleg tega pa še dodaten 8-odstotni popust v primeru plačila naročila v sedmih dneh od izdane ponudbe ali 5-odstotnega za plačilo v 10 dneh.