Vse skupaj se je dogajalo v Miamiju, kjer bo v nedeljo 63. finalni izbor Miss Universe. Izraelska mis je 11. januarja na svojem računu na družbenem omrežju Instagram objavila fotografijo, na katerem je videti njo, Bračkovo, mis Japonske Keiko Tsuji in Greigejevo. Slednja za razliko od preostale nasmejane trojice na fotografiji kljub nasmešku zobe nekoliko živčno stiska skupaj.

Fotografija, ki jo je mis Izraela objavila na Instagramu.

Nekateri razumejo, drugi kritizirajo

Fotografija je hitro zaokrožila po spletu, mlada libanonska lepotica pa je zaradi nje v domovini tako tarča kritik kot izrazov razumevanja. Zaradi vsega skupaj se je Greigejeva odločila zgodbo pojasniti na svoji strani na Facebooku.

»Vse od prvega dne, ko sem prispela na Miss Universe, sem bila zelo previdna, da ne bi bila na kakšni fotografiji ali v komunikaciji z mis Izraela (ki je večkrat skušala priti do fotografije z mano),« je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v angleščini zapisala Greigejeva.

Vskočila na fotografijo

»Fotografirala sem se z mis Japonske in mis Slovenije, naenkrat je vskočila mis Izraela, posnela selfi in ga objavila na svojem družbenem omrežju,« je dodala.

Pojasnilo mis Libanona na facebooku.

Na dogajanje se je v nedeljo odzvala tudi Izraelka in zapisala, da jo vse skupaj žalosti. »Ne preseneča me, a me vseeno žalosti. Škoda, da sovražnosti nisi sposoben izključiti iz igre,« je zapisala v angleščini in hebrejščini.

Izrael je do leta 2000 zasedal dele Libanona. Leta 2006 je med judovsko državo in libanonskim šiitskim gibanjem Hezbolah potekala krvava vojna, v kateri je na libanonski strani umrlo več kot 1200 ljudi, večinoma civilistov, na izraelski pa okoli 160, večinoma vojakov. Državi sta še vedno tehnično v vojni, na razmejitvenem območju, ki ga nadzirajo modre čelade, občasno prihaja do spopadov.