Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Afriško prvenstvo

Alžirija - JAR
1
Reprezentanci Alžirije in JAR igrata v bržkone najtežji skupini, saj sta v njej tudi Gana in Senegal. Čeprav so prve tekme vselej najtežje, stavnice večje možnosti za uspeh danes pripisujejo Alžircem, ki tudi sicer veljajo za prve favorite prvenstva. Po osmini finala svetovnega prvenstva, kjer so izgubili proti kasnejšim svetovnim prvakom Nemcem, to seveda ni presenetljivo.


Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Katar - Bahrajn
0
Tako Katar in Bahrajn sta po dveh porazih brez možnosti za napredovanje v izločilne boje. Tekma bo tako bolj prestižnega pomena, pretirano kvalitetne predstave, vsaj glede na pretekle medsebojne obračune reprezentanc, pa ne gre pričakovati. Od zadnjih petih srečanj sta izbrani vrsti namreč kar trikrat igrali 0:0, dvakrat pa se je minimalne zmage veselil Bahrajn.


Košarka - Mednarodni - ABA liga

Crvena zvezda - Zadar
1
Glede na vse težave Zadra, gre dalmatinski ekipi v zadnjem času presenetljivo dobro. Čeprav zaseda šele 11. mesto, je v zadnjih dveh krogih vpisala zmago tako proti Skopju kot Ciboni. Pri tem velja poudariti, da ekipa bistveno bolje igra na domačem parketu, medtem ko je v gosteh vpisala vsega dve zmagi. Proti Crveni zvezdi, ki v ligi Aba tudi po 17. krogih ostaja neporažena, imajo Zadrčani za izboljšanje statistike sila majhne možnosti.

Košarka - ZDA - NBA

Memphis - Dallas
1
Ekipi v letošnji sezoni sodita med najboljše v ligi NBA, njuna statistika pa je praktično identična. O zmagovalcu bodo tako odločale malenkosti, nekoliko več možnosti za uspeh pa gre pripisati Memphisu. Grizliji so namreč dobili zadnja štiri srečanja, povrhu pa lahko računajo tudi na prednost domačega igrišča.

Rokomet - Mednarodni - SP

Katar - Slovenija
2
Slovenija bo na tekmi favorit, a prav lahkega dela verjetno ne bo imela. Katarci so s prepričljivimi zmagami proti Čilu in Braziliji dokazali, da imajo spoštovanja vredno reprezentanco, ki jo med drugim sestavlja kar nekaj igralcev s področja nekdanje Jugoslavije. Če ob tem upoštevamo še dejstvo, da bodo imeli Katarci kot gostitelji prvenstva zelo močno podporo s tribun, postane jasno, da se bodo izbranci selektorja Borisa Denića morali za zmago pošteno potruditi.