Edini slovenski predstavnik Jakov Fak, ki je moral dvakrat v kazenski krog, je zaostal 1:36,3 minute in bil 24. Pred tem je bil Fak po polovici tekme v boju za najvišja mesta, tudi tekel na čelu večje skupine tekmovalcev v ospredju, nato pa v enem od zavojev napravil napako in padel, pri tem je poškodoval smuči in visoka uvrstitev je splavala po vodi. Po menjavi smuči je nato na zadnjih dveh streljanjih zgrešil po enkrat in na koncu v cilj prišel 24.

"Zgodilo se je, kar se ne bi smelo. Po padcu sem iskal smučke, potem menjal smučke in tako se je izgubilo veliko časa. Bila je velika hitrost in zelo agresivno sem pritisnil na smučko, tako da je počilo okovje. Ne znam točno povedati, kaj se je zgodilo. Zdi se mi, da sem stopil na spodnjo nogo in ko se enkrat spodmakne, je ne moreš več ujeti. Na tem mestu je bila ledena plošča, ki se sploh ni videla, ker je bila iste barve kot ostala podlaga. Na koncu, glede na vse, sploh ni bilo tako slabo. Sam sem potem iz kroga v krog kar pretiraval, da bi pridobil mesta nazaj. Teči z eno tekmovalno in eno rezervno smučko, ki verjetno ni dobra niti za trening, je zelo težko. Telo se začne utrujati, saj v eno smer gre, v drugo pa zavira in vse se podre," je po tekmi dejal Fak in dodal: "Škoda za to, saj se zavedam, kam sodim. Ni me strah za prihodnost, a škoda je vseh teh priložnosti. Včeraj nisem imel največ sreče z materialom, danes pa je prišlo do tega padca."

"Jakov danes ni imel sreče. Če bi samo padel, bi dirko nadaljeval in verjetno ostal med prvimi, toda zlomil je okovje. Izgubil je 35 ali 40 sekund. Škoda, res mi je žal zanj, saj je kazalo dobro. Je v odlični formi, je pravi in vidi se mu, da je sproščen, da uživa v tem kar dela. A verjamem, da sta sreča in nesreča uravnani, tako da bo po današnji nesreči prišla tudi sreča, kakšen strel, ki bo zadel rob in bo uspešen," pa je dejal trener Uroš Velepec.

Biatlonska karavana se prihodnji teden seli v italijansko Anterselvo.