Reichelt je v Wengnu vknjižil svojo deveto zmago v svetovnem pokalu, tretjo smukaško, poskrbel pa je tudi za prvo avstrijsko smukaško zmago v tej sezoni. Na zadnjih treh smukih v Wengnu je bil sicer trikrat uvrščen na stopničke, dvakrat je bil drugi, a pred današnjo nedeljo ni nikoli zmagal.

Prireditelji tega tradicionalnega tekmovanja v bernskem višavju so lahko delno zadovoljni. Tri mesta za zmagovalcem smukaške klasike so zasedli domačini. Za Feuzom in Janko se je na četrto mesto uvrstil Patrick Küng (+0,80).

Norvežan Kjetil Jansrud, zmagovalec smukov v Lake Louisu in Beaver Creeku, je s petim mestom (+1,11) ubranil vodstvo v posebni smukaški razvrstitvi ter za 45 točk zmanjšal zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku Marcelom Hirscherjem. Avstrijec pred tekmami v Kitzbühlu, kjer bodo ob koncu prihodnjega tedna na sporedu superkombinacija, smuk in slalom za pokal Hahnenkamm, vodi z naskokom 167 točk.

Štirje Slovenci, ki so prišli na vrsto po daljši prekinitvi zaradi motenj v radijskih povezavah, niso izkoristili dobrih pogojev na progi. Da se je dalo z visokimi startnimi številkami zavihteti zelo visoko, so dokazali Čeh Ondrej Bank, ki je s startno številko 43 presenetil z devetim mestom, Švicarja Marc Gisin (35) in Mauro Caviezel (37) pa sta skočila na 11. in 12. mesto.

Najslabša predstavnika slovenske vrste sta bila najstarejša in najbolj izkušena člana ekipe Rok Perko, številka 39 na startu, in Andrej Šporn (31), ki sta vpisala novo ničlo s 36. in 39. mestom z zaostankoma 4,12 in 4,34 sekunde.

Mlajša Klemen Kosi in Boštjan Kline sta starejša kolega prehitela za skoraj sekundo. Kosi, ki ga je neustrezna nastavitev slalomskih smuči stala 11. mesta na petkovi kombinaciji, je bil s startno številko 36 ob prihodu v cilju z zaostankom 3,15 sekunde 25., a je do konca izpadel iz prve trideseterice.

Najboljši Slovenec je bil tako Kline, ki je bil zadnji predstavnik slovenskega kvarteta na startu s številko 49; 23-letni Mariborčan je tako osvojil edino slovensko točko s 30. mestom, za zmagovalcem pa je zaostal tri sekunde in devet stotink. Kline je po 13. mestu na smuku v Santa Caterini še drugič pristal med najboljših 30 in je tako najuspešnejši predstavnik slovenske smukaške vrste v tej zimi.