Edina slovenska predstavnica Teja Gregorin je z 12. mestom (+ 55,9/1) osvojila svojo najboljšo uvrstitev v tej sezoni v skupinskem startu. Še boljšo uvrstitev je Gregorinova pustila v smučini, saj je zgrešila le eno tarčo na zadnjem streljanju, a tekaško nikakor ni uspela nadgraditi dobrega streljanja. Še najboljša je bila v zadnjem krogu, kjer je s 15. napredovala na 12. mesto.

"V bistvu sem vesela tega 12. mesta, ker je narejen nek napredek glede na Oberhof. Strelska forma je trenutno zelo dobra in upam, da ostane takšna do Antholza. Tekaško mi še manjka svežine in energije, tukaj še moram napredovati. Težko je teči, če gredo punce mimo tebe in jih ne moreš ujeti. Pet sekund na krog mi manjka, a upam, da bom do Antholza naredila korak naprej in da bo potem v skupini lažje teči. S to formo je na vseh tekmah enako, vedno daš od sebe kolikor si v tistem trenutku pač sposoben," je po tekmi dejala Gregorinova, ki ni skrivala, da od sebe pričakuje več.

Gregorinova je spregovorila še o strelskih nastopih, ki so na tem prizorišču vedno zelo dobri: "Ta Ruhpolding mi strelsko očitno zelo ustreza. Zadnja leta tu vedno dobro streljam in tudi danes nisem imela težav. Konstantno dobro streljam v leže in stoje, mogoče mi manjka le malo hitrosti na strelišču. Nekako si ne upam streljati hitreje, saj se bojim, da bodo streli potem zleteli mimo. To bi še rada izboljšala do naslednjih tekem. A treba je tudi hitro teči."

Zelo veseli do bili danes tudi v nemškem taboru, saj je Preussova nemški ženski vrsti priborile letos prve stopničke v posamični konkurenci.