Anže Kopitar je ob koncu 2. tretjine ob premoči na ledu zadel za vodstvo kraljev z 2:1, a je Anaheim v 53. minuti uspel izenačiti, o zmagovalcu pa so nato odločali kazenski streli. Ta, so bili spretnejši gostje, med tremi domačimi hokejisti, ki niso uspeli premagati Frederika Andersena pa je bil tudi Kopitar. Zmago gostom je prinesel Jakob Silfverberg.

Pred derbijem pacifiške skupine z Anaheimom so v hokejskem hramu Los Angeles Kings počastili slovitega branilca Roba Blakea, čigar dres s številko 4 so kot petega obesili pod strop znamenite dvorane.

Mestni tekmec Los Angelesa Anaheim je s četrto zaporedno zmago in 66 točkami prevzel vodstvo v razvrstitvi lige NHL, potem ko je Nashville izgubil pri Detroitu s 5:2. Los Angeles si s Calgaryjem, oba imata po 51 točk, po drugem porazu v vrsti deli osmo mesto na zahodnem delu.

Navijači v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani v prvi tretjini niso videli zadetka. Prvič je Staples Center spravil na noge Alec Martinez v 29. minuti za vodstvo 1:0, v 35. minuti je Ryan Getzlaf izenačil na 1:1, poldrugo minuto pred koncem tretjine pa je power play priložnost izkoristil Kopitar za vnovično vodstvo Los Angelesa. Edini gol v tretji tretjini, ob številčni prednosti, je dosegel Sami Vatanen, rački pa so s tem izsilili podaljšek.

Po podaljšku brez zadetkov so sledili kazenski streli, v katerih pa kralji niso bili uspešni.

Los Angeles v noči na torek po slovenskem času čaka še sedma zaporedna tekma v Staples Centru, ko bodo gostili neposredne tekmece za mesto v končnici iz pacifiške skupine Calgary, v noči na četrtek pa bo sledilo gostovanje pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.