Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Evian
1

PSG se letos presenetljivo muči v državnem prvenstvu, v prvih 20 krogih je namreč zmagal le desetkrat. V zadnjem krogu je na gostovanju pri Bastii doživel celo drugi poraz, kar je prav gotovo prižgalo luč za alarm, saj trenutno četrto mesto nikakor ne zadovolji visokih apetitov vodstva kluba. Ne gre dvomiti, da se bodo Parižani zato resno lotili današnje tekme, čeprav jih čaka tekmec z dna lestvice, ki jim vsaj na papirju ni dorasel.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Verona
1

Juventus je po remiju na rimskem derbiju Romi ušel na tri točke prednosti, sinovi volkulje pa so nato včeraj kiksnili še v Palermu, kar prav gotovo dviga samozavest Torinčanov. Zdi se, da bodo prednost danes še povečali, saj Verona ne predstavlja ravno nasprotnika, ki bi se lahko enakovredno kosal s staro damo in upal na kakšno točko. O razmerju moči med kluboma nekaj pove tudi rezultat njunega četrtkovega obračuna v pokalu, ko je Juve zmagal s kar 6:1. Ni realno pričakovati, da bi se ponovila takšna kanonada, bo pa Juve verjetno slavil z vsaj dvema goloma razlike.

Nogomet - Španija - 1.liga

Deportivo - Barcelona
2

Barcelona je v zadnjem krogu premagala Atletico s 3:1 in prikazala najboljšo predstavo v letošnjem prvenstvu, kar je gotovo dobro delo njihovi načeti samozavesti. Ker je trenutno Real Madrid v manjši krizi, tudi to zagotovo pripomore k še večji zagnanosti Kataloncev, ki so verjetno spet začutili svojo priložnost v boju za naslov prvaka. V takšnem stanju se bodo Deportiva lotili dovolj resno, da ga bodo najbrž tudi premagali, saj na Riazorju letos ne igrajo ravno najboljšega nogometa in jih čaka boj za obstanek.

Košarka - ABA liga

Cibona - Budučnost
2

Cibona ima še naprej hude finančne težave, kar je botrovalo odhodu nekaterih igralcev in to se pozna tudi na rezultatih. Zdi se, da je boj za četrto mesto za Zagrebčane le še pobožna želja, medtem pa je situacija povsem drugačna pri Budućnosti, ki v ligi Aba niza dobre tekme ter vztraja na drugem mestu. Črnogorci so Cibono v tej sezoni doma nadigrali s 101:79, tokrat pa bodo zadovoljni tudi z minimalno zmago.