Fak nekoliko razočaran

Fak je na prvem strelskem postanku zadel vseh pet tarč, eno pa je zgrešil v drugo. Za zmagovalcem je zaostal 1:28,7 minute, kar je bilo dovolj za 14. mesto.

"Razočaran sem, več bi moral pokazati. Neverjetno, kako blizu je bil tisti strel, čisto malo je šel mimo, verjetno je bil na čistem robu. V teh pogojih je bilo težko tekmovati, a mislim, da je bilo podobno za vse. Na progi je veliko vode oziroma vlage in to je bila glavna težava," je razočarano povedal Fak, ki upa, da bodo v nedeljo boljši pogoji.

Ostali Slovenci nekonkurenčni

Bauer je svoje delo z odliko opravil na prvem streljanju, na drugem pa je zgrešil kar trikrat. Na koncu je zaostal 2:56,5 minute in osvojil 58. mesto.

"Tekmo sem začel v skladu s pričakovanji, tudi sproščeno v smučini. Nastopil sem precej taktično, potem pa se je zgodba iz preteklosti na streljanjih v stoje ponovila. Občutek je bil tak, kot da sem se bal zadeti tarče. Ne vem, kako je prišlo do tega, saj mi gre na treningih dobro. Tudi psihološko sem se pripravil na takšen položaj, a se je to ponovilo. Sem razočaran zaradi tega, a je bila to tudi lekcija za naprej," je v ciljnem prostoru dejal Bauer.

Janez Marič je osvojil 76. mesto, z enim zgrešenim strelom je zaostal +3:42,4 minute, Rok Tršan je s tremi zgrešenimi streli in štirimi minutami ter sedmimi sekundami zaostanka osvojil 84. mesto, Peter Dokl pa je bil 96., z zaostankom 5:21,3 minute in dvema zgrešenima streloma.

Fourcade na 26. mestu

Vodilni v skupnem seštevku Francoz Martin Fourcade je bil nenatančen dvakrat, z minuto in sedmimi sekundami zaostanka pa je končal na 26. mestu.

Izjemen tek in stoodstotno streljanje sta uspela Norvežanu Johannesu Thingnesu Boeju, ki je bil danes razred zase. Drugo mesto je zasedel domači biatlonec Simon Schempp, ki je prav tako pokril deset tarč, a je v cilju zaostal 24 sekund in pol. Na odru za zmagovalce se mu je pridružil reprezentančni kolega Arnd Peiffer, ki je uspešno streljal devetkrat, za zmagovalcem pa je zaostal malo manj kot minuto.

Zadnja ženska preizkušnja v Ruhpoldingu se bo začela v nedeljo ob 12.30. Kot 14. najboljša biatlonka sezone bo jutri na skupinskem startu nastopila Teja Gregorin. Ob 15.30 pridejo na vrsto še biatlonci, kjer bo slovenske barve branil Jakov Fak, ki v skupnem seštevku zaseda peto mesto.