Prvo ime tekme v New Yorku je bil Kyle Okposo, ki je dosegel rekord kariere in zabil kar štiri gole. V zadnji tretji je zadel kar trikrat in tako zapečatil usodo gostov, ki so na tekmi sicer vodili z 2:0 in s 3:2. Dva gola za goste je dosegel Sidney Crosby, k temu pa je dodal še podajo. "Doseči štiri gole na eni tekmi, to je res nekaj posebnega. Vzdušje v dvorani je bilo fantastično, čeprav navijačev sploh nisem slišal," je po tekmi dejal Okposo, ki je v tej sezoni dosegel že 13 golov.

Anaheim ostaja na prvem mestu lige, zdaj je s 64 zmagami izenačen z Nashvillom. Tokrat so rački s 5:1 premagali New Jersey Devils. Hampus Lindholm in Jacob Silfverberg sta v drugi tretjini zadela slabi dve minuti narazen in domače popeljala do vodstva s 3:1. Corey Perry je dosegel že 19. gol za pingvine, zadel je za 1:0, končni izid je poldrugo minuto pred koncem z drugim golom tekme postavil Silfverberg.

V ostalih tekmah so Carolina Hurricanes z 0:3 izgubili proti Vancouver Canucks, Chicago Blackhawks so z 2:4 klonili proti Winnipeg Jets, Columbus Blue Jackets so z 1:2 izgubili proti New York Rangers, Nashville Predators pa so bili s 4:3 boljši od Washington Capitals.