PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Metalac-Partizan
2
Poleg dejstva, da ima Partizan kakovostnejšo zasedbo, se k stavi na goste nagibam še zato, ker je trener Metalca velik prijatelj Partizana in bo kolegu Vujoševiću rad odstopil točki v boju za top4. Verjetno prva tekma, na kateri bo po poškodbi zaigral tudi Edo Murić, drugače pa ena izmed dveh domačih tekem Metalca, ko bodo preglašeni s strani gostujočih navijačev. Partizan in Zvezda imata po celi Srbiji armado navijačev in nič drugače ni v Valjevu.

Tenis - ATP - Sydney

Kukushkin M.-Troicki V.
2
Ne spomnim se, da bi kdaj v finalu ATP turnirja igrala dva kvalifikanta, vendar se je v Sydneyu primerilo prav to. Troicki bo po mojem mnenju tule boljši, dejansko je ta teden igral zelo spodobno in včeraj denimo Mullerju sploh ni ponudil priložnosti za brejk. Vrnitev "Vikija" po prepovedi zaradi butaste birokratske napake je tako popolna.

Smučanje - Wengen - Slalom (M)

Dopfer F.-Kristoffersen H.
1
Po dobrem začetku sezone je mladi Norvežan počasi začel izgubljati s tistimi res najboljšimi. Po novem letu je v Zagrebu odstopil, v Adelbodnu pa odvozil preslab prvi tek, da bi lahko spet stopil na stopničke. Dopferja sta v Adelbodnu od zmage ločili le dve stotinki, kar je bilo zanj v svetovnem pokalu že peto drugo mesto. Predstavljam si, da bo nekoč morala priti zmaga in napovedujem jo danes. Lani je bil Nemec tukaj 7., Kristoffersen pa šele 15.

Smučanje - Wengen - Slalom (M)

Hirscher M.-Neureuther F.
1
Prvo vožnjo bo zakoličil avstrijski trener Pfeifer, kar je seveda dodatna prednost za vodilnega slalomista sezone, ki ga je Felix letos prehitel samo v Madoni d'Campiglio. Hirscher je trenutno najbolj konstanten in zelo hvaležen za stavo, saj njegov zadnji odstop v tehničnih disciplinah sega v marec 2012, torej skoraj tri leta nazaj! Nemcu je zadnji odstop v Adelbodnu gotovo vsaj malo načel samozavest.

Biatlon - Ruhpolding - Šprint (M)

Moravec O.-Rastorgujevs A.
2
Ob enakem številu zgrešenih strelov je bil Latvijec v Oberhofu dvakrat minuto pred Moravcem, torej je hitrejši celo za več kot en zgrešen strel. Če danes ne bo preveč vetrovno, bi Rastorgujevs skoraj zagotovo moral biti pred Moravcem.