"Z veliko napora in dela RTC Žičnic Kranjska Gora nam je kljub visokim zunanjim temperaturam za ta čas ter relativno malo naravnega snega uspelo poligon v Podkorenu pripraviti do te mere, da lahko na njem trenirajo najboljši tekmovalci. Že nekaj časa sta poligona Smučarske zveze Slovenije v Podkorenu in v Kranjski Gori na voljo tako vsem slovenskim klubom kot tudi našim reprezentantom," je povedal generalni sekretar pokala Vitranc Srečko Medven.

"Veliko je tudi zanimanje najboljših svetovnih selekcij za trening v Kranjski Gori, mi pa si seveda želimo, da bi pri nas kdaj trenirala tudi naša najboljša smučarka," je še dodal Medven.

Od odprtja poligonov v Kranjski Gori za tekmovalno smučanje je bilo na njih že skupno 49 treningov različnih klubov in selekcij. Kranjskogorski delavci so se za ureditev proge za tekmovalno smučanje najboljših slovenskih smučarjev izdatno potrudili, saj je v teh dneh v Sloveniji prisotna odjuga, ki je pripravo še dodatno oteževala.

Kranjska Gora bo tudi letos ena od postaj karavane svetovnega pokala alpskih smučarjev. Vitranška strmina bo 14. in 15. marca gostila zadnji tekmi pred finalom svetovnega pokala v francoskem Meribelu. Vitranška strmina bo v soboto namenjena veleslalomu, nedelja pa slalomu.