Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Irak – Japonska
2
Tako Japonci kot Iračani so v prvem krogu vpisali zmago, vendar pa prav težke naloge pravzaprav niti niso imeli, saj Palestina oziroma Jordanija nista ravno azijski velesili. V medsebojnem obračunu so favoriti za zmago prav gotovo Japonci, ki se lahko pohvalijo s kvalitetnejšo zasedbo kot tudi precej boljšimi izidi na zadnjih nekaj srečanjih.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Brugge – Mechelen
1
Pri Bruggeu prav veliko razlogov za nezadovoljstvo nimajo. Moštvo v prvenstvu zaseda vodilni položaj, pred drugouvrščenim Anderlechtom pa ima štiri točke prednosti. Mechelenu veliko možnosti za uspeh danes ne gre pripisati. Ekipa je na lestvici šele enajsta, povrhu pa nogometaši Bruggea svojem terenu igrajo zares odlično, saj v letošnji sezoni poraza doma še ne poznajo.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Ajax - Groningen
1
Ajax v letošnji sezoni igra zelo všečen nogomet, kljub temu pa je v prvenstvu na drugem mestu, saj je pred njim PSV, ki ima štiri točke več. V lovu za svojim tekmecem si Amsterdamčani spodrsljajev ne smejo privoščiti, kar pa je lažje reči kot storiti, zlasti proti tako neugodnemu tekmecu kot je Groningen, Slednji utegne danes gostiteljem povzročiti nemalo preglavic, saj ekipa v zadnjem času ne igra slabo in je neporažena že zadnjih sedem srečanj.

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Minnesota
1
Minnesota kljub nekoliko presenetljivi zmagi proti Indiani ostaja drugo najslabše moštvo lige, z zelo skromnim izkupičkom, saj je do sedaj zmagala vsega šestkrat. Phoenixu gre na drugi strani precej bolje. Moštvo skozi sezono stopnjuje formo in se dviga po lestvici navzgor. Z volkovi bi zato morali Goran Dragić in druščina zlahka opraviti.