"Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Naša ekipa je v ospredju na lestvici in prav to si želim tudi za naprej," je dejal Palat, levokrilni hokejist iz Frydek-Misteka. Tampa je na 46 tekmah zbrala 60 točk, dve manj od vodilnih ekip lige Nashvilla in Anaheima. Na drugi strani je Edmonton najslabša ekipa lige, tokrat se je pri njej izkazal Benoit Pouliot z dvema zadetkoma.

St. Louis, ki je četrta ekipa zahodne konference, je po podaljšku z 2:3 izgubil proti peti ekipi vzhodnega dela lige Detroitu. Odločilni zadetek je v peti minuti podaljška prispeval Pavel Dacjuk. Montreal, ki je tako kot Detroit zbral 57 točk, je izgubil v Ottawi z 1:4. Jean-Gabriel Pageau je senatorjem do zmage pomagal s svojim prvim zadetkom v sezoni, prispeval pa je tudi podajo.

Najvišjo zmago večera je dosegla Minnesota, ki je v Buffalu slavila kar s 7:0. Jason Pominville je prispeval tri podaje, Thomas Vanek, Zach Parise, Kyle Brodziak in Erik Haula pa so dodali po gol in podajo. Zanesljivo zmago je dosegel tudi Vancouver, ki je v Philadelphii zmagal s 4:0. Daniel Sedin je prispeval dve podaji, Henrik Sedin pa gol in podajo.

Brez prejetega zadetka je slavil tudi Boston, ki je doma s 3:0 odpravil New York Rangers. Torey Krug je dvakrat podal, newyorške napadalce pa je v obup spravljal vratar Tukka Rask, ki je s 30 obrambami Bostonu pomagal do pete zaporedne zmage.

Na drugih tekmah je Florida doma izgubila proti Coloradu z 2:4, Dallas proti Winnipegu z 1:2 (vratar gostov Ondrej Pavelec je zbral kar 46 obramb), Arizona je morala priznati premoč Calgaryju, ki je zmagal s 4:1 (Sean Monahan je vpisal gol in dve podaji), San Jose pa je bil s 3:1 boljši od Toronta.

Anže Kopitar bo s svojim Los Angelesom, ta je trenutno na osmem mestu zahodne konference, znova igral s sobote na nedeljo, ko bo gostil Anaheim.