Hieng-Samoborjeva si ni želela klasičnega prenosa filma, ki tematsko sodi v kontekst letošnje gledališke sezone z naslovom Zgodbe 20. stoletja, na oder, zato je k pisanju povabila Martinića, ki je v Sloveniji poznan po igri O Mirjani in tistih okrog nje. Kot je povedala režiserka Roschina, je ob prvem branju besedila pomislila, da mora v »nebo, prekrito z oblaki, vnesti vsaj kanček upanja«, saj ni želela ustvariti še ene pesimistične slike tega trenutka. Obenem se je zavedala, da do besedila ne bo mogla pristopiti na klasičen način, pač pa bo morala najti svoj način dela in jezik uprizoritve.

Dramaturginja Staša Bračič je poudarila, da je besedilo nadaljevanje oziroma avtorjevo občutenje in refleksija filma, ki ga je gledal. Predstava je tako odraz današnjega trenutka in odmev človeških duš, ki so pristne, igra pa nosi lepoto, saj nikogar ne obsoja in presoja, čeprav govori o težkih temah.

Predstava ponuja igro v igri, v kateri podobo angela Damiela prevzame Marion (Iva Krajnc), Damiel (Jožef Poroša) pa nadaljuje svoje zemeljsko življenje. Predstava prinaša zgodbo o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Gledalec na odru opazuje skupino igralcev, ki pripravljajo gledališko predstavo, obenem pa je čakanje na nastop tudi življenje samo. V predstavi nastopajo tudi Boris Ostan, Mirjam Korbar Žlajpah, Janez Starina, Jernej Gašperlin in Doroteja Nadrah. nr