Ob Petru Prevcu se je zelo dobro odrezal tudi Jernej Damjan, ki je zasedel 7. mesto (124,5), točke pa sta osvojila še Matjaž Pungertar z 19. mestom (117,9) in Nejc Dežman na 24. mestu (112,8).

Braz točk sta ostala Robert Kranjec (36., 102,1) in Rok Justin (46., 92,9). Že v kvalifikacijah je zgodaj popoldan obtičal Jurij Tepeš.

Druga serija je bila zaradi močnega vetra sprva za nekaj minut prestavljena, nato pa tudi odpovedana.

Kraft je z današnjo zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil do danes vodilni Michael Hayböck »le« četrti. Prevc je z zaostankom 83 točk skupno tretji.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Zakopanah, kjer bosta tekmi v soboto in nedeljo.

Bardal si je v kvalifikacijah zlomil zapestje

Norveški smučarski skakalec Anders Bardal si je na današnjih kvalifikacijah zlomil zapestje. Bardal je skočil kar 140 metrov, kar bi bil nov rekord naprave, vendar je pri doskoku padel in si huje poškodoval roko. Za zdaj iz norveškega tabora še niso sporočili, kako dolgo bo Bardal na bolniški.

Bardala so po padcu z nosili odnesli s prizorišča, direktor norveške ekipe Clas Brede Braathen pa je norveškim medijem sporočil, da si je skakalec zlomil zapestje leve roke in da ga bodo po prvi pomoči in oskrbi na Poljskem čim prej prepeljali na zdravljenje v domovino.