Za bučno vzdušje na tekmah bo na željo organizatorjev tako skrbelo 60 navijačev španskega kluba Ciudad Encantada, ki se jim v naslednjih treh tednih vsekakor ne bo slabo godilo. Organizator jim bo namreč v celoti pokrili potne stroške do Dohe, namestitev v hotelu, brezplačno pa bodo dobili tudi vstopnice za tekme.

Katerih tekem se bodo srečneži morali udeležiti, mediji ne poročajo, je pa znano, da bodo od širokosrčnih Katarcev povrhu dnevno dobili tudi po 20 evrov. Organizatorji bodo tako zgolj za dnevnice namenili 24 tisoč evrov.

Praksa najemanja navijačev sicer Katarcem še zdaleč ni tuja. Nekaj podobnega so storili že na nekaterih preteklih športnih dogodkih, ki so jih gostili, le da so za to najeli tamkajšnje migrantske delavce. Da lahko z denarjem Katarci rešijo marsikatero zagato, pa nenazadnje dokazuje tudi njihova rokometna reprezentanca, v kateri nastopa cela kopica tujcev. Med drugim bodo tako barve njihove izbrane vrste zastopali Jovo Damjanović, Borja Vidal, Danijel Šarić, Jorge Lopez, Žarko Marković in Goran Stojanović.