Kralje v Staples Centru v noči na nedeljo po slovenskem času čaka šesta zaporedna tekma. Pred derbijem pacifiške skupine z Anaheimom bodo počastili Roba Blakea, čigar dres bodo kot petega obesili pod strop znamenite dvorane. Dvoboj z rački se bo začel ob 4. uri po slovenskem času.

V dvoboju z New Jerseyjem je bila za kralje usodna druga tretjina. Potem ko je Dustin Brown po lepi akciji Drewa Daugtyja izenačil izid na 1:1, so v razmaku 68 sekund prejeli tri gole, vse bolj ali manj po spletu nesrečnih dogodkov pred njihovimi vrati. To je bil tudi razlog, da je po tretjem golu vratarja Martina Jonesa zamenjal Jonathan Quick, a tudi njemu se ni godilo bolje, prejel je dva zadetka, tako da se je v zadnji tretjini Jones vrnil na igrišče. A bilo je že prepozno, Los Angeles je prek Mariana Gaborika in Justina Williamsa le ublažil poraz.

"Danes nam je šlo vse narobe, zelo smo razočarani. Imeli smo veliko priložnosti z igralcem več, nismo jih izkoristili, na drugi strani pa prejeli poceni gole," je dejal domači trener Darryl Sutter, njegov kolega na nasprotni strani Lou Lamoriello, ki ekipo vodi začasno, je bil seveda bolj zadovoljen. "V zadnjih dneh smo imeli tri odlične treninge. Ekipa deluje homogeno in vsi verjamemo, da so pred nami boljši časi. Danes smo zadevali, ko je bilo to najbolj pomembno, za to smo bili nagrajeni. Čeprav smo daleč od mest, ki vodijo v končnico, se še nismo predali, še vedno verjamemo, da nam lahko uspe," je dejal trener vragov, ki mu že priznavajo, da se pozna njegovo delo. Kljub temu pa bo imela ekipa težko delo, če se hoče uvrstiti v končnico, trenutno je na 13. mestu v vzhodni konferenci, za osmim zaostaja kar 12 točk. Los Angeles je v nekoliko boljšem položaju, na zahodu je na sedmem mestu, a se bo moral za končnico še potruditi, saj najbližji zasledovalci ne zaostajajo veliko.

Perry do že tretjega hat-tricka v sezoni

Povsem miren pa je lahko Anaheim, ki se je po zmagi 4:0 nad Torontom vrnil na prvo mesto prvenstvene razpredelnice, deli si ga z Nashvillom. Račke so do prepričljive zmage, s katero so prekinili niz šestih zaporednih porazov v medsebojnih tekmah, prišli predvsem po zaslugi Coreyja Perryja, ki je dosegel tri gole. To je bil že njegov tretji "hat trick" v sezoni, v kateri je kar nekaj tekem zaradi poškodbe tudi izpustil.

Preostali dve sredini tekmi sta bili bolj negotovi. Montreal je proti Columbusu še deset minut pred koncem zaostajal z 0:2, nato pa po zaslugi treh golov v "power playu" storil preobrat in zmagal s 3:2, dva gola je pri tem prispeval Max Pacioretty.

Washington je Philadelphio premagal z nogometnim izidom 1:0, edini gol je dosegel Jason Chimera.