PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - Pokal

Sevilla-Granada/2,5/
2 (=več)
Na prvi tekmi ni bilo težko uganiti zmagovalca in Sevilla je dejansko vse opravila že v prvem delu, ko so povedli z 0:2. Sedaj bi morali doma spet izdatno napolniti mrežo odpisane Granade, ki se bo v nadaljevanju lahko skoncentrirala na La Ligo. Pričakujem med tremi in petimi goli za domače ter kakšnega tudi s strani gostov, torej čisti "over".

Nogomet - Mednarodni - Azijsko prvenstvo

Kitajska-Uzbekistan /dvostranska stava/
2
Uzbekistan si je zmago proti Severni Koreji z igro vsekakor zaslužil, saj so imeli poleg zmagovitega zadetka še nekaj lepih priložnosti, nasprotnik pa do zadnje minute skoraj da ni mogel do njihovega gola, ker so se osredotočali bolj ali manj na obrambo. Kaj pa Kitajci? Namesto ničle imajo tudi tri točke, saj je po zastreljani enajstmetrovki Arabcov sledil njihov gol v 80 minuti. Iz prostega strela je s pomočjo branilca zadel Hai Yu. Danes se bo odločalo o prvem potniku v nadaljevanje, sam pa kot uspešnejše vidim Uzbekistance, ker se mi zdi, da njihova reprezentanca vsak ciklus nekoliko napreduje.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Pinar Izmir-Neptunas Kla/+7,5/
2
Menim, da bodo ekipe, ki so izpadel iz Evrolige, v tem tekmovanju pustile precej močan pečat. Res je, da so Litvanci precej boljši na domačem parketu, a čas je, da tudi v gosteh enkrat zmagajo, saj imajo vendarle precej močno zunanjo linijo. Napovedujem tesno tekmo in zato vzamem Neptunas s hendikepom.

Tenis - WTA - Sydney

Muguruza G.-Kerber A.
1
Muguruza se je zanimivo odločila, da ne gre branit naslova v Hobart, temveč za generalko pred Australian Open-om izbere bolje zaseden turnir v Sydneyu, kjer je že vzela en velik skalp. Včeraj je "padla" Radwanska, kar pri trenutnem razmerju moči v ženskem tenisu zame sploh ni bilo veliko presenčenje in danes računam, da bo Španka z napadalno igro izločila še Kerberjevo, ki sezone prav bleščeče ni začela in bi kaj kmalu lahko izgubila že v prvem krogu proti Svitolini, "visela" pa je tudi včeraj proti Gavrilovi.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Turow Zgorzele-Baloncesto Sevilla
1
Za konec pa še najbolj verjeten par, pri katerem se hendikep vse bolj pomika na stran Poljakov, saj pri Sevilli očitno igralci niso motivirani in če so bili doma demolirani s strani Oostendeja, potem se jim pri Turowu lahko obeta podoben masaker. Na nekem španskem forumu sem prebral analizo, kjer uporabnik napoveduje zmago Turowa za več kot 14 točk.