"To je zame zelo pomemben dan. Res je sicer, da trenutno še nisem dovolj dobro fizično pripravljen, saj lahko v tekmovalnem ritmu smučam le okrog 50 sekund, toda grem iz dneva v dan. Prepričan sem, da gre vse skupaj v pravo smer. Po prihodu v cilj sem bil zelo utrujen, najpomembneje pa je, da ne čutim nobenih bolečin," je dejal 37-letni Miller po treningu na najdaljši progi v svetovnem pokalu.

Miller je na Lauberhornu zmagal na smuku leta 2007 in 2008. Na današnjem treningu je bil najhitrejši Američan, za Andrejem Špornom, najhitrejšim Slovencem, pa je zaostal za eno mesto in za eno stotinko. V novi sezoni še ni tekmoval. Millerjev največji cilj je nastop na svetovnem prvenstvu na domačih tleh; prvenstvo bo čez tri tedne v Vailu in Beaver Creeku.

Na SP je doslej osvojil štiri zlate kolajne, z olimpijskih iger je odnesel šest kolajn, v svetovnem pokalu pa je skupno osvojil 33 zmag.

Od preostalih Slovencev je bil Rok Perko 40., Martin Čater 51., Klemen Kosi 52., Boštjan Kline 57., Štefan Hadalin pa 59.