Slovenski as je za svoj gol izkoristil podajo Drewja Doughtyja in Jeffa Carterja, za 2:0 pa sta podala Kopitar in Jeff Carter. Hrušičan je tako vknjižil svoj 10. gol in 24. podajo v sezoni. Na dosedanjih 40 tekmah je zbral 34 točk.

Kopitar pa bi tekmo lahko končal tudi slabše. Na začetku zadnje tretjine je po strelu Diona Phaneufa dobil v obraz plošček, zdravstvena služba pa mu je pomagala do garderobe. Staples Cener je obnemel, toda slovenski center je bil čez nekaj minut že na klopi, kmalu pa tudi na ledu in nato odigral pomembno vlogo pri drugem golu kraljev.

Pri branilcih naslova se je izkazal tudi golman Martin Jones, ki je zbral 19 obramb, prišel do sedmega shutouta v karieri in tretjega na zadnjih štirih tekmah, na katerih je dobil priložnost. Kings so odigrali prvo tekmo brez obeh najboljših strelcev Tannerja Pearsona in Tylerja Toffolija, prvi ima zlomljeno mečnico in bo manjkal dlje časa, drugi pa ima mononukleozo.

"Želeli smo si dobrega začetka in tako nadaljevati skozi celo tekmo. Zadnje čase nismo igrali najbolje," je menil Jones, Doughty pa je dodal: "Predvsem smo poizkušali podati plošček naprej in ga zadržati na njihovi strani. Imamo še nekaj težav, ki se nam prikradejo skozi tekmo, toda bilo je dobro."

Visok poraz vodilne ekipe vzhoda

V noči na torek sta bili onkraj luže še dve tekmi v ligi NHL. Tampa Bay, vodilna ekipa vzhodne konference, je klonila proti Philadelphia Flyers s 7:3, Washington Capitals so bili z 2:1 boljši od Colorado Avalanche.

Letalci, ki so bili pred tekmo 14. ekipa vzhodne konference, so si vrata do zmage odprli v drugi tretjini, ko je zadelo pet igralcev Philadelphie, vodili pa so s 7:2. Med strelce so se sicer za Flyers vpisali Chris Vande Velde, R.J. Umberger, Jakub Voraček, Pierre-Edouard Bellemare, Mark Streit, Brayden Schenn in Michael Raffl, na drugi strani je Steven Stamkos zadel za 1:1, Brian Boyle za 2:7 in Ryan Callahan za končni rezultat.

V Washingtonu je za domače vodstvo poskrbel Jay Beagle, v drugi tretjini je izenačil Alex Tanguay, po slabih sedmih minutah pa je za zmago zadel Aleks Ovečkin. To je bil za Rusa že 74. zmagoviti gol v dresu Washingtona, s čimer je postavil rekord franšize.