Dobro premislite, preden se podate po nakupih. Ena od največjih koristi tega, da si ogledate čim več različnih ponudb, je ta, da med iskanjem naletite na manj tradicionalne in običajne sedežne sestave, ki bi bili morda idealni za vaše potrebe in dnevno sobo.

Odlična pridobitev za dnevno sobo

Lep primer kosa pohištva za dnevno sobo, na katerega morda ne bi takoj pomislili, je kotna sedežna garnitura. Čeprav resda ni primerna za vsako sobo, pa je lahko odlična pridobitev za dnevno sobo, v katero tradicionalni kavč morebiti ne bi sodil.

Kot pove že ime, so ti kavči ali pa celotne sedežne garniture oblikovane tako, da se prilegajo v kot sobe. Ponujajo veliko prostora za sedenje in ne zasedajo večjega dela površine, ki jo lahko uporabite še za kak drug kos pohištva. V manjših sobah lahko namreč tradicionalni kavči zavzamejo preveč prostora ali pa delujejo neestetsko, če jih potisnemo povsem ob zid.

Dodaten prostor za sedenje

Kotna sedežna garniture odpre bivalni prostor, obenem pa se zdi dnevna soba veliko večja, kot če bi vanjo postavili tradicionalni kavč. Dodaten prostor za sedenje pa je idealna rešitev za tista gospodinjstva, ki imajo pogosto goste.

Kotne sedežne garniture so po navadi večje kot tradicionalni kavči, tako da se lahko posamezniki na njih bolj sprostijo, ležejo in raztegnejo noge. Če ste zagovornik bolj formalnega sedenja, vam kotna garnitura verjetno ne bo po volji, sicer pa je idealna za sprostitev in počitek po napornem dnevu v službi.

Če stoji ob steni, hrbtišče ni pomembno

Kadar sedežna garnitura stoji ob steni, hrbtišče ni tako pomembno, saj ni neposredno vidno. Takrat si lahko privoščimo tudi visoka naslonjala, če nam je pomemben naslon za glavo. Seveda pa se moramo ozirati tudi na velikost prostora, kajti višja ko je sedežna garnitura, bolj masivno deluje, kar lahko pri manjši kvadraturi prostora deluje prenasičeno.

Tudi če bo sedežna garnitura stala ob steni, je pametno, da je od stene odmaknjena vsaj pet centimetrov. Če pa je zadaj zaprto grelno telo oziroma radiator, naj bo vsaj 30 centimetrov proč, da toplota lahko kroži in da material, iz katerega je sedežna garnitura izdelana, ni izpostavljen previsoki temperaturi.

Vzemite si čas za razmislek

Mnoge moderne kotne sedežne garniture imajo modularen dizajn, torej so sestavljive, kar pomeni, da jih lahko na enostaven način spravimo v hišo – tudi če se moramo vmes boriti z ozkimi hodniki in okviri vrat. Na voljo je širok obseg različnih slogov, zagotovo pa lahko najdete nekaj za vsak okus, tudi vašega. Poleg tega pa vam ne bo treba razbiti hranilnika ali pa za kakovostno garnituro najeti kredita, saj se najde mnogo lepih sedišč tako za globok kot tudi malo bolj plitev žep.

Kot pri vsakem večjem nakupu, zlasti pohištva, s katerim boste nato živeli še leta, si vzemite čas za razmislek, preden se dokončno odločite za nakup. Preučite vse možnosti in se dodobra prepričajte, da je ravno tista sedežna garnitura prava za vas, vašo družino in vašo dnevno sobo.

Vir: www.dsgnwrld.com