Uporaba novega namiznega žara je izredno enostavna – za uporabo tega energijsko varčnega aparata potrebujemo le električni priključek. Kompakten dizajn je primeren za vsako kuhinjo in za vsakega kuharja. Žar omogoča nastavitev temperature od 60 do 250 stopinj Celzija, jakost delovanja nastavljamo z vrtljivim kovinskim gumbom.

Neposredno na steklu ali na rešetki

Hrano položimo neposredno na steklo, če želimo, pa lahko uporabimo tudi rešetko, da že pečene dobrote ostanejo tople ali da jih le pogrejemo. Na steklokeramičnem namiznem žaru lahko pečemo hrano povsem brez dodajanja maščob (jedi zato vsebujejo manj kalorij in maščob), obenem pa se ob pečenju ne sprošča ogljikov dioksid, ki nastaja pri pečenju na žaru z ogljem ali s plinom, zato omogoča zdravo pripravo hrane.

Povsem preprosto čiščenje

Tudi čiščenje je povsem preprosto. Steklokeramični namizni žar GG1200E odlikujeta kakovostno steklo schott ter ohišje iz nerjavečega jekla, zato ga čistimo enako kot steklokeramično ploščo. Oprijete delce odstranimo s priloženim strgalom, nato pa ploščo obrišemo z vlažno krpo, po potrebi pa še s čistilom za steklokeramične plošče.