Kot prvi so si konferenčni finale s sobote na nedeljo priigrali Patriots, ki so skupaj z Baltimore Ravens pripravili pravo poslastico. Zmagali so s 35:31, potem ko so dvakrat zaostajali za 14 točk.

Podajalec Tom Brady je zbral 367 jardov in podal za tri zadetke, odločilnega pet minut pred koncem, in na večni lestvici prehitel Joeja Montano po številu podaj za "touchdown" v končnici. Zdaj jih ima 46.

Na drugi strani je Baltimorov podajalec Joe Flacco podal za kar štiri zadetke, a 1:39 minute pred koncem vrgel svojo drugo prestreženo podajo in razveselil navijače New Englanda.

Na drugi tekmi v noči na nedeljo so branilci naslova brez posebnih težav odpravili Carolino Panthers z 31:17. Podajalec Seattla Russell Wilson je podal za tri zadetke, branilec Kam Chancellor pa je v zadnji četrtini prestregel podajo in jo nato s tekom, dolgim 90 jardov, prinesel v končno cono. Za Seattle, pri katerem je lovilec Jermaine Kearse zbral 129 jardov in "touchdown", je bila to osma zaporedna zmaga pred domačimi gledalci v končnici NFL.

V nedeljo si je konferenčni finale najprej priigral Green Bay, ki je s 26:21 ugnal Dallas Cowboys. Domači so imeli dobre štiri minute pred koncem tekme tudi nekaj sreče, saj so sodniki po dolgotrajnem ogledu posnetka spremenili odločitev - sprva so dosodili, da je lovilec gostov Dez Bryant žogo ujel en jard pred končno cono (s tem bi kavboji dobili nove štiri poskuse za zadetek), nato pa svojo odločitev preklicali, ker so ocenili, da Bryant ni imel nadzora nad žogo.

Na zadnji tekmi pa so lanski finalisti Denver Broncos pred domačimi navijači malce presenetljivo izgubili proti Indianapolisu s 13:24. Podajalec domačih Peyton Manning, ki se pri skoraj 39 letih bržčas odpravlja v pokoj, je odigral sila povprečno tekmo proti svoji nekdanji ekipi (za Colts je igral od leta 1998 do 2011) ter zbral zanj skromnih 211 jardov, na drugi strani pa je Andrew Luck podal za dva zadetka in tekmo končal z 265 jardi.

Konferenčna finala bosta na sporedu v nedeljo, finale lige oziroma Super Bowl pa bo 1. februarja v Glendalu.