V Anaheimu so gostje iz Kanade v prvem delu vodili že s 3:1 in v zadnji tretjini še vedno tudi s 4:2. Za izenačenje sta poskrbela Kyle Palmieri, ki je v 47. minuti zadel ob igralcu več na ledu in prvi igralec tekme Šved Rickard Rackell, ki je gostiteljem dobri dve minuti pred koncem zagotovil podaljšek. Rackell je vpisal dva gola in dve podaji ter s tem sodeloval prav pri vseh štirih golih svojega moštva v rednem delu.

Podaljšek ni prinesel spremembe. Iz treh kazenskih strelov sta obe ekipi zadeli po enkrat, v četrti seriji sta zadeli obe ekipi, tudi Rackell, šele v šesti seriji kazenskih strelov pa je domačim zmago zagotovil Finec Sami Vatanen.

V Chicagu sta Marian Hossa in Bryan Bickel dosegla po gol in podajo za zmago nad Minnesoto s 4:1, gostje pa so doživeli že peti zaporedni poraz. Florida je bila v Edmontonu veliko bolj učinkovita od gostiteljev, ki so dobili razmerje strelov na gol s 30:24, a zadeli le dvakrat, gostje pa so domačega vratarja v povprečju premagali z vsakim šestim strelom. Blestel je gostujoči vratar Roberto Luongo, ki je zbral 28 obramb, tekmo pa je štiri minute in pol pred koncem odločil Sean Bergenheim, ki je vodstvo gostov 3:2 spremenil v prednost dveh golov in končni izid 4:2.

Anže Kopitar s prvaki Los Angeles Kings je bil ponoči prost, danes pa ga v domači dvorani čaka obračun s Torontom. V boju za končnico kralji iz Kalifornije, ki so na devetem mestu, že nujno potrebujejo nove točke.