Precej dober teden je za vami, kajne?

Ja. In spet v Chennaiju.

Kaj je v tem kraju, da tako dobro vpliva na vas?

Pogoji za igro so počasni, kar omogoča dober tenis, brez razbijanja, kar mi precej ustreza. Glavni dvoboji so na sporedu kasneje, po četrti in peti uri popoldan, ko so pogoji še počasnejši. Tudi atmosfera je super, saj so gledalci že od prvega leta na moji strani, s čimer mi je še lažje igrati.

Spet ste igrali tudi proti Stanislasu Wawrinki.

Že tretjič v treh letih...

Letos v finalu je bil boljši.

Ko sem po finalu pogledal statistiko, sem videl, da nisva bila toliko narazen. S celotnim tednom sem zadovoljen. V finalu sem bil mogoče malce preutrujen. Wawrinki se nisem mogel upreti, kot sem želel, saj sem bil na trenutke prepočasen. Ampak nisem bil nervozen. Igral sem samozavestno in se nisem povlekel nazaj.

Sta se kaj pogovarjala po dvoboju?

Zaželel mi je, da bi tudi v prihodnje igral tako dobro in da verjame, da bom letos uspešen. Drugače pa nič posebnega.

Pred tem ste premagali tri igralce, ki sodijo med najboljših štirideset na svetu, dva celo med najboljših petnajst.

Proti Lopezu se je vse začelo, saj sem videl, da lahko igram tudi proti takšnim tekmecem. To je bil dvoboj, ki mi lahko veliko pripomore pred nadaljevanjem sezone. Nato sem imel še dva težka obračuna, ki sem jih dobil po treh nizih, a igra je bila na zelo visoki ravni. Ključni sta bili samozavest in vera, da lahko zmagam tudi takšne partije, česar v preteklosti nisem imel.

Čutite, da se lahko zdaj prebijete med najboljših petdeset na svetu ali celo višje?

Moj cilj je, da letos pridem med najboljših petdeset. Če bom nadaljeval v enakem ritmu, potem mi bo to uspelo. Nedvomno želim narediti korak naprej, zato bom še naprej veliko treniral, tudi pri fizični pripravljenosti, da se bom lahko kosal z igralci, kot so Wawrinka in ostali med najboljših deset.

Imate še kaj težav z zapestjem?

Ne, nimam nobene poškodbe, kar je super.

Zdaj potujete v Melbourne na prvi letošnji turnir za grand slam.

Začnem v sredo. Danes imam let v Melbourne, zato moja pripravljenost verjetno ne bo optimalna, saj bom čutil utrujenost zaradi časovne razlike. Toda prve dni moram zdržati, potem pa se bo tudi moje telo privadilo. Bolj kot visoka temperatura bo problem ravno časovna razlika. Če bom zdržal prve dni, potem bom lahko imel zelo dober turnir.

Najprej vas čakajo kvalifikacije. Vam to ustreza?

Načeloma mi ustreza, čeprav sem lani dvakrat izgubil v kvalifikacijah, ko sem pred tem igral zelo malo. Tokrat mi kvalifikacije ne ustrezajo, saj bom prišel precej pozno, zato ne bom imel veliko časa za pripravo. A tudi če bom igral malce slabše, se mi zdi, da se lahko še vedno uvrstim na glavni turnir.

Kdo vas spremlja na turnirjih?

To sta James Davidson, ki je teniški trener, in Martin Skinner, kondicijski trener.

Kakšno pa je dejansko stanje z vašo menjavo državljanstva?

Decembra sem zaprosil za britansko državljanstvo. Na uradu, kjer pregledujejo vse zapiske in dokumente, bi zdaj morali odgovoriti v nekaj dneh. Trenutno ne vem nič. Določena pravila je spremenila tudi Mednarodna teniška federacija ITF, zato bom imel sestanek z direktorjem ITF, kakšna je moja situacija.

Potem imate še vedno željo, da igrate za Veliko Britanijo?

Moja želja je predvsem, da dobim britansko državljanstvo, kar mi bo pripomoglo pri marsičem, ne samo v tenisu. Če imaš britanski potni list, je to prednost na vseh področjih. V vsakem primeru želim zadržati tudi slovensko državljanstvo. Seveda pa moramo podrobno preučiti vsa nova pravila, ko bom lahko povedal kaj več.

V slovenski reprezentanci pravijo, da so vam vrata še odprta, a da boste morali vi narediti prvi korak k spravi.

Tega nočem komentirati. Zagotovo bo v Melbourne prišel tudi selektor reprezentance (Blaž Trupej je hkrati osebni trener Blaža Kavčiča, op. p.), ko bomo imeli čas za pogovarjanje. Takrat bomo videli, kako naprej.